Φυσική Αντιγήρανση

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουνίου, 2020

Φυσική Αντιγήρανση

Περιεχόμενα

Την εμπειρία την έχουμε όλοι. Βλέπουμε κάποιαν και σκεφτόμαστε: «Ο χρόνος της φέρθηκε καλά.» Από την άλλη μπορεί να έχουμε κάποιον φίλο ή συγγενή που «δεν γερνάει καλά», κατά την άποψη μας. Και στις δύο περιπτώσεις, η σκέψεις οδηγούνται με βάση το ποιά περιμένουμε να είναι η εμφάνιση ενός ατόμου σε μια συγκεκριμένη ηλικία.

Η κοινωνία λέει ότι όπως μεγαλώνουμε, γινόμαστε φυσιολογικά πιο αδύναμοι, πιο άρρωστοι και πιο αργοί πνευματικά χρόνο με το χρόνο, ξεκινώντας από τα 40 ή τα 50, μέχρι να περάσουμε στα 70 ή τα 80. Το θεωρούμε πλέον ως αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας γήρανσης. Μόλις φτάσουμε τα 50 ή τα 55, αφήνουμε έναν αναστεναγμό, αναμένοντας ότι δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε πως και τι θα αισθανόμαστε ή σκεφτόμαστε και ποια θα είναι η εμφάνιση μας στα επόμενα 20 ή 30 χρόνια.

Ακόμη και στα 30 μπορεί να αρχίσουμε να δείχνουμε σημάδια γήρανσης ή πρόωρης γήρανσης. Μπορεί να δείχνουμε πιο μεγάλοι από την πραγματική μας ηλικία για πολλούς λόγους. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η κακή διατροφή και η λίγη γυμναστική είναι οι 3 συνήθειες του τρόπου ζωής μας που επιταχύνουν την διαδικασία γήρανσης.

τριαντάφυλλα

Αν κάποιος σας έλεγε ότι τα παραδοσιακά συμπτώματα γήρανσης δεν είναι αναπόφευκτα πως θα αντιδρούσατε;

Θα θέλατε διακαώς να ανακαλύψετε απλά, φυσικά αντιγηραντικά μυστικά και στρατηγικές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αντιστρέψετε το βιολογικό σας ρολόι, με αποτέλεσμα μια πιο υγιή, πιο ενεργητική και πιο νέα εμφάνιση σας; Βεβαίως και θα το θέλατε, ποιος δεν θα το ήθελε;

Αυτό είναι ακριβώς το θέμα που θίγει αυτό το άρθρο… φυσικές αντιγηραντικές πρακτικές που μπορούν να κάνουν τα μαλλιά και το δέρμα σας να φαίνονται ζωντανά, νέα και δυνατά. Υπάρχουν συμβουλές για να προστατέψετε το μυαλό σας, έτσι ώστε να παραμείνετε πνευματικά διαυγείς, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Θα σας πούμε ποιες τροφές να τρώτε για να έχετε την εμπειρία της νεότητας και πώς να βελτιώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το οποίο έχει μεγάλη επίδραση στο πόσο μεγάλοι δείχνετε και νιώθετε.

Θα μάθετε επίσης για φυσικά υποκατάστατα για δημοφιλείς χημικές κρέμες αντιγήρανσης. Θα ανακαλύψετε μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που μπορείτε να κάνετε σήμερα και οι οποίες θα αρχίσουν άμεσα να επιβραδύνουν, και σε μερικές περιπτώσεις να αντιστρέφουν, ότι έχετε αρχίσει να αποδέχεστε ως αναπόφευκτη και ανεπίστροφη διαδικασία γήρανσης. Τέλος, θα εξερευνήσουμε εναλλακτικές αντιγηραντικές θεραπείες, αγωγές και πρακτικές. Πρώτα όμως, ας δούμε μερικά συχνά σημάδια γήρανσης όπως έχουμε μάθει να τα αποδεχόμαστε.

Τα Συμπτώματα της Γήρανσης

Είναι δυστυχώς ένα κοινό σκεπτικό ότι οι ακόλουθες παθήσεις συνδέονται αυτόματα με τη γήρανση:

 • Αρρωσταίνουμε πιο συχνά.
 • H τάση για υπερβολικό βάρος και πάχος αυξάνεται.
 • Οι αρθρώσεις και τα κόκκαλα γίνονται πιο αδύναμα, πιο εύθραυστα και παραπονιόμαστε συχνά για πόνους.
 • Η κινητικότητα μειώνεται, καθώς η ακαμψία, η αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις μειώνουν τις κινητικές δυνατότητες, την ισορροπία και τα αντανακλαστικά.
 • Ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων και καρκίνου αυξάνεται δραματικά.
 • Η τονισμένη, μυώδης και αδύνατη εμφάνιση της ηλικίας των 20 χάνεται.
 • Το δέρμα αρχίζει να μαζεύει και να ρυτιδώνεται, αναπτύσσονται κηλίδες γήρανσης.
 • Τα μαλλιά γίνονται εύθραυστα και γκριζάρουν.
 • Υπάρχει όλο και λιγότερη ενέργεια κάθε χρόνο.
 • Το μυαλό δεν «κόβει» όσο παλαιότερα.
 • Αναπτύσσονται “μάτια άνω των 40” καθώς η όραση επιδεινώνεται και η ακοή γίνεται χειρότερη.
 • Δείχνουμε και αισθανόμαστε “γέροι”.

Σε πολλές περιπτώσεις, όλα τα παραπάνω συμπτώματα δεν είναι καθόλου αναπόφευκτα.

Υπάρχουν βήματα που μπορούν να γίνουν για να διατηρηθεί το δέρμα και τα μαλλιά σε πολύ καλή κατάσταση, το μυαλό κοφτερό, η όραση και η ακοή εξαιρετικές ενώ αναπτύσσονται και η δύναμη και η συνολική υγεία. Δεν αναφερόμαστε σε ψευτοθαυματουργές θεραπείες ή τακτικές χρήσης χαπιών με επικίνδυνες παρενέργειες.

Αυτό που προτείνουμε είναι φυσικές προσεγγίσεις που έχει αποδειχτεί ότι επιβραδύνουν τα σημάδια της γήρανσης. Σε μερικές περιπτώσεις είναι δυνατό να δείχνουμε και να αισθανόμαστε καλύτερα από πριν, πιο νέοι και πιο υγιείς απ’ όσο για πολλά χρόνια.

Δείτε τον παραπάνω κατάλογο με τα παραδοσιακά συμπτώματα γήρανσης που παραθέσαμε. Μάθετε να τα αποδέχεστε όχι σαν αναπόφευκτα, αλλά μάλλον ως συμπτώματα που μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν με απλές φυσικές μεθόδους. Μια από τις πιο ωφέλιμες αλλαγές που μπορούν να γίνουν για να επιβραδυνθεί η γήρανση είναι η αλλαγή των συνηθειών, με άλλα λόγια, του τρόπου ζωής.

Αλλαγές στον Τρόπο Ζωής που Αντιστρέφουν το Βιολογικό Ρολόι

Η LiveScience.com είναι μια ιστοσελίδα που δημοσιοποιεί το πώς η επιστήμη συνδέεται με την ανθρώπινη εμπειρία. Τον Σεπτέμβριο του 2013 η ανάρτηση έλεγε: “Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να αντιστρέψουν το βιολογικό ρολόι και να αναστρέψουν τη γήρανση σε μοριακό επίπεδο.” Ο Dr. Dean Ornish είναι καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της California στο San Francisco. Ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας που έκανε αυτή την σημαντική ανακάλυψη.

Σαλάτα με φρούτα

Μια ομάδα 10 εθελοντών υιοθέτησε μια διατροφή με βάση φυτικές τροφές. Γυμνάζονταν μέτρια και έκαναν γιόγκα και διαλογισμό για να μειώσουν το άγχος και το στρες. Έκαναν εβδομαδιαίες συναντήσεις σαν μια μορφή κοινωνικής υποστήριξης. Μια δεύτερη ομάδα 25 ατόμων δεν έκανε καμία σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής των μελών της.

Τα μήκη των τελομερών μετρήθηκαν στην αρχή της μελέτης και αφού πέρασαν 5 χρόνια. Τα τελομερή βρίσκονται στις άκρες των χρωμοσωμάτων. Τα προστατεύουν από αλλοίωση. Κάθε φορά που διαιρείται ένα κύτταρο, τα τελομερή γίνονται μικρότερα. Φανταστείτε τα τελομερή σαν το πλαστικό κάλυμμα στα κορδόνια των παπουτσιών σας. Όταν αλλοιωθούν πάρα πολύ και γίνουν πολύ μικρά, οι άκρες των κορδονιών σας ξεφτίζουν και γίνεται δύσκολο να τα χειριστείτε.

Όταν αυτό γίνει στα τελομερή τότε τα κύτταρα μπορεί να σταματήσουν να διαιρούνται ή ακόμη και να πεθάνουν. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ορισμένες δραστηριότητες μπορούν να επιμηκύνουν τα τελομερή, κάτι που καθυστερεί τον θάνατο των κυττάρων. Αυτό μπορεί να χρησιμεύσει σαν αντιγηραντική διαδικασία, επιτρέποντας σας να παραμείνετε δυνατοί, υγιείς και με νεανική εμφάνιση και αίσθηση όσο δυνατό γίνεται περισσότερο.

Στην ομάδα που έγιναν έξυπνες αλλαγές στον τρόπο ζωής, τα τελομερή επιμηκύνθηκαν κατά 10%.

Στην ομάδα που δεν έγιναν αλλαγές στον τρόπο ζωής, το μήκος των τελομερών μειώθηκε κατά 3% κατά μέσο όρο. Συμπερασματικά η γυμναστική, η διατροφή και οι τεχνικές μείωσης του στρες όχι μόνο σταμάτησαν την μείωση των τελομερών, αλλά ουσιαστικά αντέστρεψαν την διαδικασία γήρανσης επιμηκύνοντας τα τελομερή.

Αυτή είναι μόλις μία από τις πολλές μελέτες που έγιναν τον 21ο αιώνα σε σχέση με τη γήρανση και τη σύνδεση της με συγκεκριμένες πρακτικές του τρόπου ζωής. Ως ορισμός, ο τρόπος ζωής σας είναι απλά ό,τι επιλέγετε να κάνετε και πως ζείτε σε καθημερινή βάση. Πιθανώς να γνωρίζετε ότι αν τρώτε συνέχεια cheeseburgers, πίτσες και ντόνατ χωρίς να γυμνάζεστε ποτέ, θα γίνετε μίζεροι, χωρίς υγεία, υπέρβαροι και έχοντας κόψει χρόνια από τη ζωή σας.

Εναλλακτικά, αν γυμνάζεστε τακτικά, τρώτε πολλά υγιεινά φρούτα, λαχανικά και σιτηρά ολικής άλεσης και ξεκουράζεστε αρκετά, μπορείτε να απολάβετε υγεία και ευεξία ως ανταμοιβή. Επομένως, τι είδους αλλαγές στον τρόπο ζωής σας χρειάζεστε να κάνετε για να γυρίσετε το βιολογικό σας ρολόι; Ας το συζητήσουμε.

Έξυπνη Διατροφή

Υγιεινή διατροφή

Η μητέρα σας ήξερε τι έκανε όταν σας πίεσε να τρώτε τα λαχανικά σας. Μια δίαιτα πλούσια σε φυτικά προϊόντα, λίγο κρέας και ακόμη λιγότερες ως καθόλου επεξεργασμένες τροφές είναι η πιο έξυπνη, υγιεινή προσέγγιση στη διατροφή. Σταματήστε να τρώτε ψημένη τροφή, γρήγορο φαγητό και οτιδήποτε έρχεται τυλιγμένο ή πακεταρισμένο. Διαλέξτε φρούτα και λαχανικά, τρώγοντας τα ωμά όποτε μπορείτε.

Καταναλώνετε ανεπεξέργαστα σιτηρά ολικής άλεσης και πιείτε πολύ νερό. Φάτε άγριο σολομό, σκουμπρί ή τόνο 3 φορές την εβδομάδα και αν πρέπει να φάτε κρέας επιλέξτε ζώα που να έχουν τραφεί σε λιβάδια και χωρίς ορμονικές διατροφές. Αυτή η απλή αλλαγή στον τρόπο ζωής μπορεί να σας βάλει στο μονοπάτι της επιβράδυνσης, ή ακόμη και της αναστροφής της «αναπόφευκτης» διαδικασίας γήρανσης.

Κόψτε το κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι μια συνειδητή πρακτική του τρόπου ζωής που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ανθυγιεινή. Αποχρωματίζει τα δόντια και τα ούλα, αφαιρεί υγεία και εμφάνιση από το δέρμα, διαλύει το αναπνευστικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Οι γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας συμφωνούν ότι το κάπνισμα επιταχύνει την διαδικασία γήρανσης με αρκετούς τρόπους. Οι μελέτες δείχνουν ότι η συνέχιση της συνήθειας του καπνίσματος μετά την ηλικία των 40 μπορεί να αφαιρέσει μέχρι και 10 χρόνια από το προσδόκιμο ζωής του καθενός.

Άσκηση

Άσκηση στο πάρκο

Ο Dr. Henry S Lodge είναι ένας από τους συγγραφείς του best-selling βιβλίου “Του Χρόνου Νεότεροι: Ζήστε Δυνατοί, Σε Καλή Φυσική Κατάσταση, και Sexy – Μέχρι τα 80 και Ακόμη Περισσότερο”. Το θέτει πολύ απλά όταν δηλώνει ότι: «Η άσκηση είναι το μυστικό για πολύ καλή υγεία». Προτείνει μέτρια ως δυνατή άσκηση 6 μέρες τη βδομάδα, ειδικά αν είστε 50 ή και μεγαλύτεροι.

Υποδεικνύει ότι τα γενετικά χαρακτηριστικά είναι υπεύθυνα μόνο για το 20 ως 25% της φυσικής κατάστασης και της υγείας. Το υπόλοιπο καθορίζεται από άσκηση και την ακόλουθη πρακτική αντιγήρανσης στον τρόπο ζωής.

Διατήρηση ενός Υγειούς Σωματικού Βάρους

Το ανθρώπινο γένος είναι πιο υπέρβαρο και παχύ από οποτεδήποτε στο παρελθόν. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε απροσδόκητα υψηλό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, καρκίνου, εγκεφαλικού και άλλων ξεκάθαρα θανατηφόρων παθήσεων. Αποκτήστε και διατηρείστε ένα υγιές σωματικό βάρος για το ύψος σας, φύλο και ηλικία με πολλές ανταμοιβές στην υγεία σας.

Έλεγχος του Στρες

Γυναίκα σε στρες

Το στρες έχει επίδραση στην φυσιολογία που μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε χρόνια μεγαλύτεροι απ’ όσο είστε. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας το τρόπου που το στρες συνδέεται με την ορμόνη κορτιζόλη. Η γιόγκα και ο διαλογισμός είναι 2 εξαιρετικοί μαχητές του στρες. Εξασκήστε τα, ή προτιμήσετε κάποιον άλλο τρόπο ελέγχου του στρες για να μειώσετε το άγχος που νιώθετε.

Κοινωνικότητα

Όταν θέλετε κάτι με πάθος και το μοιράζεστε με άλλους που σκέφτονται όπως κι εσείς, γίνονται θαυμάσια πράγματα. Ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικά που σας κάνουν να νιώθετε καλά, το αναπνευστικό, κυκλοφορικό και καρδιαγγειακό σύστημα λειτουργούν σωστά και το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυροποιείται. Όλα αυτά τα οφέλη βοηθούν στην επιβράδυνση της φυσικής διαδικασίας γήρανσης και εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.

Φυσικές Αντιγηραντικές Τροφές

Μερικές τροφές είναι καλύτερες για κάποιον από κάποιες άλλες. Πατάτες με τυρί και bacon βουτηγμένες σε σάλτσα δεν είναι τόσο καλές για το σώμα όσο ο σολομός και το μπρόκολο. Υπάρχουν και κάποιες τροφές που βοηθούν με φυσικό τρόπο την ενδυνάμωση και επισκευή των κυττάρων, επιβραδύνοντας ή και αντιστρέφοντας την διαδικασία γήρανσης. Καταναλώνετε περισσότερες από τις παρακάτω αντιγηραντικές τροφές για νεότερη εμφάνιση και σώμα που να σφύζει από υγεία.

quinoa
 • Μερικά σιτηρά ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες είναι η κινόα, το καφέ ρύζι, το σιτάρι και το πλιγούρι. Αυτές οι τροφές διατηρούν τα αιμοφόρα αγγεία δυνατά και υγιή. Αυτό επιβραδύνει ζητήματα γήρανσης που αναπτύσσονται από κακό κυκλοφορικό.
 • Η κουρκούμη και το τζίντζερ βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων.
 • Ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί (άγριο) είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα Ωμέγα 3. Αυτές οι βασικές πρωτεΐνες λιπαρών οξέων προστατεύουν από την Νόσο Alzheimer, βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία και προσδίδουν αντιγηραντικά οφέλη στο δέρμα.
 • Το τζίνσενκ μειώνει το στρες και τη γλυκόζη στο αίμα όπως και τα επίπεδα χοληστερίνης, επιβραδύνοντας έτσι την διαδικασία γήρανσης.
 • Το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί για τις υγιεινές του ιδιότητες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι υγιεινό για την καρδιά και επιβραδύνει την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με τη γήρανση.
 • Καταναλώνετε πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα για την περιεκτικότητα τους σε αντι-οξειδωτικά. Η τροφή με λαμπερά χρώματα, τα πλατύφυλλα χορταρικά, οι ντομάτες, οι πιπεριές, τα καρότα και οι φράουλες είναι γεμάτες αντι-οξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα και επιβραδύνουν την γήρανση και τον θάνατο τους.
 • Η ρεσβερατρόλη είναι ένα αντι-οξειδωτικό που βρίσκεται στα σταφύλια και το κόκκινο κρασί. Αν επιλέξετε το κρασί για τη ρεσβερατρόλη που χρειάζεται το σώμα, περιορίστε το σε 2 μικρά ποτήρια την ημέρα. Η ρεσβερατρόλη μειώνει το ρίσκο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου πολεμώντας έτσι την πρόωρη γήρανση.
 • Αμύγδαλα, καρύδια και άλλοι ξηροί καρποί έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε «καλά» λιπαρά. Προστατεύουν από την υψηλή πίεση και χοληστερίνη, λειτουργώντας εναντίον της πρόωρης γήρανσης από μέσα.
 • Ένα από τα μέχρι τώρα θεωρούμενα ως «αναπόφευκτα» χαρακτηριστικά της γήρανσης είναι τα αδύναμα οστά. Καταναλώστε αρκετά γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά για να βελτιώσετε τη δύναμη των οστών σας.
 • Ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα σημάδια γήρανσης είναι το ρυτιδωμένο, κρεμασμένο και σκούρο δέρμα που έχει γεμίσει από κηλίδες και ζημιά από τον ήλιο. Η μαύρη σοκολάτα, τα ρόδια, οι σπόροι του ηλιοτρόπιου, οι καρποί της σόγιας και του πλιγουριού βοηθούν στο να δείχνει το δέρμα σας δυνατό, υγιές και νεανικό.
 • Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην μεσογειακή δίαιτα. Αυτή η δίαιτα ψηφίζεται συνέχεια ως μία από τις πιο υγιεινές διατροφικές προσεγγίσεις κάθε χρόνο. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι γεμάτο αντι-οξειδωτικά που προλαμβάνουν παθήσεις σχετικές με την ηλικία και θεωρείται ένας από τους λόγους που οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος είναι σχεδόν ανύπαρκτα στο νησί της Κρήτης όπου το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο καταναλώνεται σε τακτική βάση.
 • Τα φύκια προσφέρουν αντιγηραντικές ιδιότητες λόγω των βιταμινών C και Ε που περιέχουν. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν από τη ζημιά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στο φράγμα υγρασίας του δέρματος.
 • Τα φασόλια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Βοηθούν στην υγιεινή ανάπτυξη των μαλλιών και ουσιαστικά δυναμώνουν τα κύτταρα των μαλλιών λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν.
 • Τα αυγά είναι πολύ καλά για αρκετούς λόγους υγείας. Επίσης περιέχουν σίδηρο και βιοτίνη τα οποία είναι απαραίτητα για υγιεινά μαλλιά και δέρμα με νεανική εμφάνιση.
 • O χυμός κράνμπερι εμποδίζει το κιτρίνισμα των δοντιών όσο μεγαλώνουμε. Ο χυμός περιέχει ισχυρά φλαβονοειδή που εξισορροπούν τη ζημιά που προκαλείται από τα ίδια βακτηρίδια που προκαλούν φθορά και στα δόντια.
 • Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Αυτό το φυσικό ενισχυτικό της υγείας είναι η βάση για λαμπερά μαλλιά με νεανική εμφάνιση και ένα υγιεινό δέρμα στο κεφάλι.
 • Το τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και βοηθάει στην ύπαρξη υγιών άκρων στις τρίχες των μαλλιών.
 • Τα αγγούρια λατρεύουν το δέρμα σας. Έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από οποιαδήποτε άλλη τροφή. Η φλούδα ενός αγγουριού είναι εξαίρετη πηγή σιλικόνης η οποία ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου για πιο σφιχτό δέρμα σε εμφάνιση ενώ συγχρόνως μειώνει τις ρυτίδες.

5 Φυσικά Υποκατάστατα για Αντιγηραντικές Κρέμες

Πολλές από τις κατασκευασμένες αντιγηραντικές κρέμες που πωλούνται σήμερα είναι γεμάτες από βλαβερά χημικά, πρόσθετα και τοξίνες. Υπόσχονται να σας βοηθήσουν να αντιστρέψετε το ρολόι κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται νεανικό και υγιές. Όμως, παρά το ότι μπορεί να έχουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, μερικές φορές οδηγούν σε πρόωρη γήρανση του δέρματος με συχνή χρήση.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές φυσικές εναλλακτικές λύσεις στις γεμάτες χημικά αντιγηραντικές κρέμες. Διαλέξτε τα ακόλουθα ασφαλή, φυσικά συστατικά την επόμενη φορά που ψάχνετε για μια κρέμα ή λοσιόν που θα κάνει το δέρμα σας νεανικό και υγιές.

1 – Λάδι Καρύδας

Αυτό το θαύμα της φύσης είναι υγιεινό και ως τροφή και ως τοπική εφαρμογή στο δέρμα. Ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα, ενεργεί σαν φυσικό προστατευτικό του δέρματος από την ζημιά που προκαλεί ο ήλιος και είναι υγιεινό και για την καρδιά. Μια εφαρμογή λαδιού καρύδας στο πρόσωπο δίνει στο δέρμα μια λαμπερή και υγιεινή εμφάνιση.

2 – Aloe Vera

aloe vera

Το νέκταρ από το φυτό της aloe vera είναι αποτελεσματική θεραπεία για τις φουσκάλες και τα ηλιακά εγκαύματα.

Σαν αντιγηραντική κρέμα βοηθάει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης στο δέρμα ρυτίδων και γραμμών.

3 – Κρόκος Αυγών και Μέλι

Αυτό το παράξενο στο άκουσμα μείγμα είναι η τέλεια λύση για το ξηρό δέρμα. Τα θρεπτικά συστατικά στο μέλι και τον κρόκο των αυγών καταπολεμούν τα συμπτώματα της γήρανσης στο δέρμα σας προστατεύοντας από την πρόωρη γήρανση.

4 – Γλυκερίνη, Χυμός από Lime και Ροδόνερο

lime

Αυτό το μείγμα κάνει θαύματα στην καταπολέμηση των ρυτίδων.

Απλώστε το στο δέρμα σας πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδι και θα δείτε αποτελέσματα σε δύο εβδομάδες.

5 – Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη. Όταν το τρώτε, δυναμώνετε τα μαλλιά και το δέρμα σας. Λιωμένο αβοκάντο απλωμένο κατευθείαν στο δέρμα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της εμφάνισης και της δημιουργίας ρυτίδων και έχει αντι-οξειδωτικές ιδιότητες οι οποίες περιλαμβάνουν πολλά υγιεινά αντι-οξειδωτικά κατά των ελεύθερων ριζών.

Εναλλακτικές Αντιγηραντικές Θεραπείες

Η παραδοσιακή ιατρική έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αποδέχεται ότι υπάρχουν αποτελεσματικές «εναλλακτικές» θεραπευτικές τεχνικές. Σε σχέση με τη διαδικασία γήρανσης, υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις για την αντιστροφή του βιολογικού ρολογιού. Σκεφτείτε τις ακόλουθες ιδέες σαν μη παραδοσιακές πρακτικές με αντιγηραντικές ιδιότητες.

Αγιουρβεδική Ιατρική

ayurveda

Η Αγιουρβέδα είναι η παραδοσιακή Ινδουιστική προσέγγιση στην ιατρική. Αφορά ειδική αναπνοή, θεραπείες με βότανα και μια συγκεκριμένη διατροφή. Η λέξη Αγιουρβέδα μεταφράζεται επακριβώς σε «η γνώση της ζωής».

Η Αγιουρβεδική ιατρική χρησιμοποιεί την γνώση του πως συνδέονται το μυαλό και το σώμα και εφαρμόζει μια ολιστική θεώρηση του διαλογισμού, της σωστής αναπνοής και της διατροφής με νόστιμα, πολύχρωμα φαγητά για τα πνευματικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά που προσδίδει.

Οι ασκώντες Αγιουρβέδα ομολογούν ότι αυτή η φυσική προσέγγιση στην ιατρική και τη ζωή μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Βελονισμός

Ο βελονισμός λέγεται και μικροβελονιστική θεραπεία, επαγωγική θεραπεία κολλαγόνου και διαδερμική επαγωγή κολλαγόνου. Είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί μια συσκευή με πολλές μικρές βελόνες. Ο σκοπός είναι η αναζωογόνηση του δέρματος και η διαδικασία ουσιαστικά τρυπάει το δέρμα για να προκαλέσει τραύμα.

Κάθε τρύπα από τις βελόνες προκαλεί αντίδραση που παράγει νέα ελαστίνη και κολλαγόνο. Αυτό συσφίγγει το δέρμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την εμφάνιση ουλών και άλλων σημαδιών. Η εφαρμογή του στην αντιγήρανση έχει να κάνει με σφικτότερο και πιο νεανικό δέρμα.

Αλκαλική Δίαιτα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα AcidAlkalineDiet.net, μια αλκαλική δίαιτα…

“… δίνει βάση σε αλκαλικές τροφές όπως τα ολόκληρα φρούτα και λαχανικά και μερικά σιτηρά ολικής άλεσης τα οποία έχουν χαμηλή θερμιδική πυκνότητα. Οι υγιεινές αλκαλικές τροφές αφορούν την ιδανική ισορροπία μεταξύ οξειδωτικών και αλκαλικών τροφών.”

Οι περισσότερες παθήσεις ξεκινούν από τα έντερα. Για τον λόγο αυτό ένα πεπτικό σύστημα που λειτουργεί σωστά είναι σημαντικό για μια αντιγηραντική πρακτική. Διατηρώντας μία σωστή αναλογία οξειδωτικών/αλκαλικών είναι ο σκοπός μιας αλκαλικής δίαιτας, η οποία διατηρεί το πεπτικό σύστημα σε καλή λειτουργία, και κατά συνέπεια σε δέρμα με νεανική εμφάνιση και συνολική υγεία και ευεξία.

Αποτοξίνωση ή Κάθαρση

χυμούς λαχανικών

Υπάρχουν αρκετοί τύποι φυσικής κάθαρσης και αποτοξίνωσης. Ο σκοπός τους είναι η αφαίρεση τοξινών και δηλητηρίων από το σώμα. Αυτό μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση και προβλήματα στην εμφάνιση του δέρματος.

Μερικοί απολαμβάνουν κάποιους χυμούς σαν μέσο αποτοξίνωσης του σώματος, καθώς απομακρύνουν τις ανθυγιεινές επεξεργασμένες τροφές και χρησιμοποιούν μόνο φρέσκα φρούτα και λαχανικά για να κατασκευαστεί ο χυμός που θα καθαρίσει το σώμα.

Κοσμητικός Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι μια αρχαία Ανατολίτικη μορφή ιατρικής. Μικρές βελόνες χρησιμοποιούνται για το τρύπημα του δέρματος σε στρατηγικά σημεία για να αντιμετωπίσουν και να ανακουφίσουν συγκεκριμένες παθήσεις.

Ο κοσμητικός βελονισμός, μερικές φορές αποκαλούμενος και βελονισμός προσώπου, χρησιμοποιείται για να συσφίξει το δέρμα και να δώσει μια νεανική υγιή εμφάνιση. Οι ηθοποιοί Jennifer Aniston και Angelina Jolie χρησιμοποιούν κοσμητικό βελονισμό για τα αντιγηραντικά του οφέλη.