Καθαρισμός εντέρου για φυσική απώλεια βάρους

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτεμβρίου, 2018

Γυναίκα με επίπεδη κοιλιάΟ γνωστός ιριδολόγος Bernard Jensen είπε τη φράση: «Ο θάνατος αρχίζει στο παχύ έντερο». Υπήρξε από τους πρώτους εναλλακτικούς γιατρούς που επισήμανε τη σχέση που υπάρχει μεταξύ της απώλειας βάρους και αυτού του οργάνου απέκκρισης.

Το παχύ έντερο είναι ένα από τα κύρια όργανα που επιφορτίζονται με το ρόλο της απομάκρυνσης από το σώμα κάθε άχρηστου υλικού που προκύπτει από τις τροφές που έχουν υποστεί πέψη. Οι τροφές διασπώνται στο παχύ έντερο, και τα θρεπτικά συστατικά διοχετεύονται στην κυκλοφορία του αίματος, έτσι ώστε οι θερμίδες, ο ιστός και το λίπος να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εκεί. Εάν αυτές οι διεργασίες δεν γίνουν, τότε διαταράσσεται η σωστή λειτουργία του σώματος. Το τελικό συμπέρασμα είναι πως εάν δεν είναι καθαρό το παχύ έντερο, τα υπόλοιπα όργανα υποφέρουν και το σώμα παίρνει επιπλέον βάρος.

Αν το παχύ σας έντερο δεν είναι καθαρό, μπορεί να φαίνεστε πιο χοντροί από ό, τι είστε. Εάν το έντερο είναι γεμάτο με περιττωματικό υλικό που οφείλεται στην ανεπαρκή απέκκριση, το βάρος του σώματος αυξάνεται αισθητά. Ορισμένοι κουβαλούν μέχρι και 15 κιλά επιπλέον γύρω από την περιοχή της μέσης.

Εάν στο περιττωματικό υλικό προστεθούν και τα αέρια που παράγονται όταν το παχύ έντερο είναι γεμάτο τοξίνες, τότε η κατάσταση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο. Το επιπλέον υλικό που δεν απεκκρίθηκε ποτέ από το έντερο προκαλεί φούσκωμα και δίνει στρογγυλή όψη στην κοιλιά μας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες «μπυροκοιλιές» δεν οφείλονται στην κατανάλωση μπύρας, αλλά σε παράσιτα, που μαζί με βλέννες τρέφονται από το υλικό που δεν έχει υποστεί πέψη.

Οι άνθρωποι παχαίνουν επίσης εξαιτίας των παρασίτων που φωλιάζουν στο παχύ έντερο και αναπτύσσονται – εφόσον τρέφονται με την τροφή που προβλεπόταν να θρέψει το σώμα. Αυτό ωθεί κάποιον να τρώει όλο και περισσότερο, προκειμένου να πάρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες. Τελικά, μπορεί κάποιος να καταλήξει να τρέφει δύο όντα – τον εαυτό του και τα παράσιτα.

Το παχύ έντερο καθαρίζει με δύο τρόπους. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι μια διαδικασία η οποία ονομάζεται υδροθεραπεία του παχέος εντέρου, και περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός σωλήνα μέσα στο πρωκτικό κανάλι, με σκοπό να ξεπλυθεί το παχύ έντερο με νερό.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιηθούν φυτικές φόρμουλες, οι οποίες συχνά περιέχουν βότανα που είναι γνωστά ότι σκοτώνουν τα παράσιτα και εξαλείφουν τη βλέννα και τα λιμνάζοντα κοπρανώδη υλικά από τα τοιχώματα του παχέος εντέρου.

Προτού καταλήξετε στη χρήση μιας φυτικής καθαρτικής φόρμουλας, καλό θα ήταν να ελέγξετε μαζί με το γιατρό σας εάν τα βότανα που περιέχονται σε αυτή δεν είναι βλαβερά για τον οργανισμό σας. Πολλά ισχυρά καθαρτικά βότανα –όπως η αψιθιά– προκαλούν δυσάρεστες παρενέργειες, όπως πονοκεφάλους, κόπωση, ακόμη και πυρετό.

Ενδεχομένως, ο καθαρισμός του παχέος εντέρου να είναι ένας τρόπος για να χάσετε βάρος, ειδικά αυτό που οφείλεται στη συσσώρευση κοπρανώδους υλικού και σαμποτάρει τις προσπάθειές σας για την επίτευξη της φυσικής απώλειας βάρους.