10 οφέλη για την υγεία του κόκκινου πιπέρι καγιέν

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου, 2018

κόκκινου πιπέρι καγιένΤο Κόκκινου Πιπέρι Καγιέν είναι ένα από τα βασικά συστατικό του πολλών συμπληρωμάτων διατροφής για το αδυνάτισμα. Η επιλογή του είναι τυχαία. Πολλές κοινωνίες, ειδικά στην Αμερική και την Κίνα, έχουν ιστορικό χρήσης του κόκκινου πιπέρι καγιέν για θεραπευτικούς σκοπούς. Είναι ένα ισχυρό συστατικό με πολλές χρήσεις.

Το κόκκινο πιπέρι καγιέν έχει γίνει γνωστό για τις καθαρτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες του μέσα από την χρήση του σε διάφορες δίαιτες. Η πιο γνωστή είναι η Δίαιτα της Λεμονάδας, που είναι γνωστή και με το όνομα Master Cleanse.

Μερικές από τις ιδιότητες του Κόκκινου Πιπέρι Καγιέν είναι:

1. Αντι-ερεθιστικές ιδιότητες

Το κόκκινο πιπέρι καγιέν έχει την ικανότητα να ηρεμεί το ερεθισμένο στομάχι, τα έλκη, τους ερεθισμένους λαιμούς, τους σπασμωδικούς και εκνευριστικούς βήχες και την διάρροια.

2. Αντιγριπικό και έναντι κρυολογήματος

Το κόκκινο πιπέρι καγιέν βοηθάει στην διάλυση και την απομάκρυνση της συμφορημένης βλέννας. Η απομάκρυνσή της βοηθάει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της γρίπης.

3. Αντιμυκητιακές Ιδιότητες

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης έδειξαν ότι το κόκκινο πιπέρι καγιέν μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά την δημιουργία των παθογενών φώμοψη και collectotrichum.

4. Βοήθημα στην πέψη

Το καγιέν είναι ένα πολύ γνωστό βοήθημα πέψης. Ενεργοποιεί τον οισοφάγο, αυξάνει την παραγωγή ενζύμων και γαστρικών υγρών. Αυτό βοηθάει την ικανότητα του σώματος να μεταβολίζει την τροφή (και τοξίνες). Το κόκκινο πιπέρι καγιέν βοηθάει επίσης στην ανακούφιση από εντερικά αέρια. Αυξάνει την περισταλτική εντερική λειτουργία βοηθώντας και στην απορρόφηση και στην απομάκρυνση.

5. Βοηθάει στο αδυνάτισμα

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Laval του Κεμπέκ βρήκαν ότι οι συμμετέχοντες σε μελέτη που κατανάλωναν πιπέρι καγιέν για πρωινό είχαν λιγότερη όρεξη και επομένως μικρότερη θερμιδική κατανάλωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το καγιέν είναι επίσης ένα πολύ καλό βοηθητικό του μεταβολισμού, προκαλώντας το σώμα στο καύση των περιττών ποσοτήτων λίπους. Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν στα συστατικά τους κόκκινο πιπέρι καγιέν.

6. Ιδιότητες κατά του κοκκινίσματος

Οι ιδιότητες του καγιέν το κάνουν είναι ιδιαίτερο βότανο για πολλές χρόνιες και εκφυλιστικές παθήσεις.

7. Βοηθάει στην στοματική υγεία

Το καγιέν προκαλεί παραγωγή σάλιου, το οποίο είναι σημαντικό κλειδί για καλή πέψη και διατήρηση καλής στοματικής υγιεινής.

8. Υποστήριξη αποτοξίνωσης

Το καγιέν είναι ένα πολύ γνωστό τονωτικό κυκλοφοριακού. Επίσης αυξάνει τους ρυθμούς του λυμφατικού και το πεπτικού συστήματος. Θερμαίνοντας το σώμα, η φυσική διαδικασία της αποτοξίνωσης γίνεται απλή. Το καγιέν προκαλεί εφίδρωση, η οποία είναι σημαντικό κομμάτι της αποτοξίνωσης. Σε συνδυασμό με χυμό λεμονιού και μέλι, το τσάι καγιέν είναι ένα εξαιρετικό πρωινό ρόφημα για ολική αποτοξίνωση του σώματος.

9. Ανακουφίζει τους πόνους των αρθρώσεων.

Πλούσιο στην ουσία καψαϊκίνη, το πιπέρι καγιέν προκαλεί προσωρινό πόνο στο δέρμα το οποίο στέλνει χημικά μηνύματα από το δέρμα στην άρθρωση προσφέροντας ανακούφιση από τους πόνους της άρθρωσης.

10. Αντιβακτηριδιακές ιδιότητες

Το καγιέν είναι ένα εξαιρετικό συντηρητικό και έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά στην αποφυγή προσβολής τροφών από βακτηρίδια.

Click to Hide Advanced Floating Content