12 οφέλη για την υγεία του κόκκινου πιπέρι καγιέν

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοεμβρίου, 2020

κόκκινου πιπέρι καγιέν

Το Κόκκινου Πιπέρι Καγιέν είναι ένα από τα βασικά συστατικό του πολλών συμπληρωμάτων διατροφής για το αδυνάτισμα. Η επιλογή του είναι τυχαία. Πολλές κοινωνίες, ειδικά στην Αμερική και την Κίνα, έχουν ιστορικό χρήσης του για θεραπευτικούς σκοπούς. Είναι ένα ισχυρό συστατικό με πολλές χρήσεις.

Το κόκκινο πιπέρι καγιέν έχει γίνει γνωστό για τις καθαρτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες του μέσα από την χρήση του σε διάφορες δίαιτες. Η πιο γνωστή είναι η Δίαιτα της Λεμονάδας, που είναι γνωστή και με το όνομα Master Cleanse.

Μερικές από τις ιδιότητες του είναι:

1. Αντι-ερεθιστικές ιδιότητες

Το κόκκινο πιπέρι καγιέν έχει την ικανότητα να ηρεμεί το ερεθισμένο στομάχι, τα έλκη, τους ερεθισμένους λαιμούς, τους σπασμωδικούς και εκνευριστικούς βήχες και την διάρροια.

2. Αντιγριπικό και έναντι κρυολογήματος

Το κόκκινο πιπέρι καγιέν βοηθάει στην διάλυση και την απομάκρυνση της συμφορημένης βλέννας. Η απομάκρυνσή της βοηθάει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της γρίπης.

3. Το πιπέρι καγιέν έχει ακντιμυκητιακές ιδιότητες

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης έδειξαν ότι το κόκκινο πιπέρι καγιέν μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά την δημιουργία των παθογενών φώμοψη και collectotrichum.

4. Το πιπέρι καγιέν βοηθάει στην πέψη

Το καγιέν είναι ένα πολύ γνωστό βοήθημα πέψης. Ενεργοποιεί τον οισοφάγο, αυξάνει την παραγωγή ενζύμων και γαστρικών υγρών. Αυτό βοηθάει την ικανότητα του σώματος να μεταβολίζει την τροφή (και τοξίνες).

Βοηθάει επίσης στην ανακούφιση από εντερικά αέρια. Αυξάνει την περισταλτική εντερική λειτουργία βοηθώντας και στην απορρόφηση και στην απομάκρυνση.

5. Βοηθάει στο αδυνάτισμα

Γυναίκα σε ζυγαριά

Το πιπέρι καγιέν είναι εύκολο να ενσωματωθεί στη διατροφή σας. Διατίθεται σε διάφορες μορφές, όπως τρόφιμα, μπαχαρικά και συμπληρώματα.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Laval του Κεμπέκ βρήκαν ότι οι συμμετέχοντες σε μελέτη και το κατανάλωναν για πρωινό είχαν λιγότερη όρεξη και επομένως μικρότερη θερμιδική κατανάλωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το καγιέν είναι επίσης ένα πολύ καλό βοηθητικό του μεταβολισμού, προκαλώντας το σώμα στο καύση των περιττών ποσοτήτων λίπους. Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν στα συστατικά τους κόκκινο πιπέρι καγιέν. Μια λίστα με αυτά τα συμπληρώματα θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

6. Ιδιότητες κατά του κοκκινίσματος

Οι ιδιότητες του καγιέν το κάνουν είναι ιδιαίτερο βότανο για πολλές χρόνιες και εκφυλιστικές παθήσεις.

7. Βοηθάει στην στοματική υγεία

Το καγιέν προκαλεί παραγωγή σάλιου, το οποίο είναι σημαντικό κλειδί για καλή πέψη και διατήρηση καλής στοματικής υγιεινής.

8. Το πιπέρι καγιέν υποστηρίζει την αποτοξίνωση

Το καγιέν είναι ένα πολύ γνωστό τονωτικό κυκλοφοριακού. Επίσης αυξάνει τους ρυθμούς του λυμφατικού και το πεπτικού συστήματος. Θερμαίνοντας το σώμα, η φυσική διαδικασία της αποτοξίνωσης γίνεται απλή.

Το καγιέν προκαλεί εφίδρωση, η οποία είναι σημαντικό κομμάτι της αποτοξίνωσης.

Σε συνδυασμό με χυμό λεμονιού και μέλι, το τσάι καγιέν είναι ένα εξαιρετικό πρωινό ρόφημα για ολική αποτοξίνωση του σώματος.

9. Ανακουφίζει τους πόνους των αρθρώσεων.

Πλούσιο στην ουσία καψαϊκίνη, προκαλεί προσωρινό πόνο στο δέρμα το οποίο στέλνει χημικά μηνύματα από το δέρμα στην άρθρωση προσφέροντας ανακούφιση από τους πόνους της άρθρωσης.

10. Αντιβακτηριδιακές ιδιότητες

Το καγιέν είναι ένα εξαιρετικό συντηρητικό και έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά στην αποφυγή προσβολής τροφών από βακτηρίδια.

11. Μπορεί να ωφελήσει τον εγκέφαλό

Έχει αποδειχθεί ότι η πιπεριίνη βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου σε μελέτες σε ζώα. Συγκεκριμένα, έχει δείξει πιθανά οφέλη για συμπτώματα που σχετίζονται με εκφυλιστικές καταστάσεις του εγκεφάλου όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον

12. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Πιεσόμετρο

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι τεράστιος κίνδυνος για την υγεία. Στην πραγματικότητα, πάνω από το 40% των ενηλίκων άνω των 25 έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η πιπερίνη, που περιέχει η κόκκινη πιπεριά, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση στα ζώα και παρόμοια αποτελέσματα μπορούν να αναμένονται και στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με μια μελέτη της Σλοβακίας, η χορήγηση πιπερίνης από το στόμα μπορεί να ελέγξει την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Κίνδυνοι και προφυλάξεις

Οι κόκκινες πιπεριές καγιέν γενικά αναγνωρίζονται ως ασφαλείς για κατανάλωση.

Η καψαϊκίνη μπορεί να ερεθίσει το πεπτικό σύστημα.

Τα πικάντικα τρόφιμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ακατάλληλα για άτομα με:

  • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD)
  • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)

Συμπληρώματα που περιέχουν κόκκινο πιπέρι καγιέν

Πηγές: