Επαναφέρετε το κολλαγόνο στο δέρμα με φυσικό τρόπο

Πρόσωπο μετά την επαναφορά του κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι μια προστατευτική ίνα που λειτουργεί ως συνδετικός ιστός στο σώμα. Αποτελείται από πρωτεΐνες και περιέχει μεγάλη ποσότητα αμινοξέων. Η υδροξυπρολίνης και υδροξυλυσίνη που περιέχει το κολλαγόνο παρέχουν τι ευελιξία και τι δύναμη για να συγκρατήσει τους ιστούς και τα όργανα δεμένα μαζί, την δυνατότητα να επεκταθεί με την ανάπτυξη και να επισκευάσει τα κατεστραμμένα κύτταρα.

Με την ηλικία, το κολλαγόνο μειώνετε και το σώμα παράγει λιγότερα κύτταρα για να αντικαταστήσει αυτά που καταστρέφονται. Οι κρέμες και οι ενέσεις κολλαγόνου μπορεί να αποκαταστήσουν το χαμένο κολλαγόνο, άλλα μόνο προσωρινά.

Ωστόσο, εκτός από αυτές τις μεθόδους, μπορείτε επίσης να αποτρέψετε την περαιτέρω απώλεια του κολλαγόνου φορώντας πάντα αντηλιακό όταν είστε σε εξωτερικούς χώρους ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τις νεφελώδεις ημέρες.

Το αντηλιακό θα πρέπει να είναι σε θέση να σας προστατεύσει από τις ακτίνες UVA και UVB. Για αυτό το λόγο πρέπει να έχει τουλάχιστον δείκτη προστασίας 30.

1. Βάλτε την βιταμίνμη C στην ζωή σας

Φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Για να δώσετε στο σώμα σας την δυνατότητα να μετατρέψει την προλίνη και την λυσίνη σε κολλαγόνο, πρέπει να τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C. Αυτά είναι κυρίως φρούτα και λαχανικά όπως τις ντομάτες, το μπρόκολο, οι φράουλες, τα βατόμουρα και φυλλώδη πράσινα.

2. Προτιμήστε το άπαχο κρέας

Πρέπει να συμπεριλάβετε, στα γεύματα σας, άπαχο κρέας και φύτρο σιταριού για να παρέχετε στο σώμα σας επαρκείς ποσότητες λυσίνη και προλίνη που απαιτείται για την αποκατάσταση του κολλαγόνου.

3. Αντικαταστήσετε ένα καφέ με πράσινο τσάι

Γυναίκα πίνει πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι και το μαύρο τσάι περιέχουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά που μπορεί να αποκαταστήσουν το κολλαγόνο και έτσι να μειώσετε τις ρυτίδες. Ως εκ τούτου, πρέπει να εφαρμόσετε κρέμες που περιέχουν εκχυλίσματα από δύο ή ένα από αυτά.

4. Επιλέξτε σκουρόχρωμα φρούτα

Σκουρόχρωμα φρούτα

Πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε τρόφιμα με υψηλό φυτοθρεπτικά συστατικά για να συμπληρώσετε την διατροφή για το κολλαγόνο. Φρούτα όπως τα μούρα, τα κεράσια, τα σμέουρα και τα βατόμουρα περιέχουν ανθοκυανίνες, που έχει βρεθεί να δυναμώνουν τις ίνες κολλαγόνου να βοηθάνε στην διατηρήσει το δέρματος, κάνοντας τον πιο σφιχτό και πιο υγιεινό.

5. Βάλτε το σκόρδο στην διατροφή σας

Σκόρδο

Για να υποστηρίξετε την παραγωγή κολλαγόνου, θα πρέπει να προσθέσετε σκόρδο στη διατροφή σας. Το σκόρδο περιέχει ταυρίνη, λιποειδική οξύ και αμινοξέα, που περιέχουν θείο που είναι γνωστά ότι βοηθούν στην επιβράδυνση των ζημιών που προκαλούνται στο κολλαγόνο.

Προσοχή: Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που χρησιμοποιούν τις λέξεις «φυσικό» ή/και «βιολογικά». Σύμφωνα με δερματολόγους, αυτοί οι όροι είναι κυρίως όροι μάρκετινγκ που δεν είναι απαραίτητα αληθινά. Τα φυτικά εκχυλίσματα υποβάλλονται συνήθως σε εκτεταμένη επεξεργασία προτού να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε έναν προϊόν όπως κρέμα ή λοσιόν.