Πράσινος Καφές για Αδυνάτισμα

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου, 2019

Πράσινος καφέςΟ πράσινος καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλής συμπληρώματα για το αδυνάτισμα.

Το αδυνάτισμα έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολο για του περισσότερους ανθρώπους.

Πολύ χρησιμοποιούν συμπληρώματα διατροφής για το αδυνάτισμα παράλληλα με μια υγιεινή δίαιτα και πρόγραμμα ασκήσεων. Άλλα δεν είναι όλα τα συμπληρώματα το ίδιο.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Ο πράσινος καφές κάνει για το αδυνάτισμα;

Οι κόκκοι πράσινου καφέ περιέχουν μια ουσία που ονομάζετε Χλωρογενικό Οξύ το οποίο βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Τι είναι οι κόκκοι πράσινου καφέ

Στην φυσική τους μορφή οι κόκκοι του καφέ είναι πράσινοι. Σε αυτή την μορφή δεν μπορούν να καταναλωθούν. Έτσι καβουρδίζονται, γίνονται μαύροι και μας χαρίζουν την υπέροχη γεύση και άρωμα που όλοι απολαμβάνουμε σε ένα φλιτζάνι καφέ.

πράσινος καφές κόκκοιΟι κόκκοι του καφέ περιέχουν αντιοξειδωτικά και άλλα ενεργά συστατικά. Μεταξύ αυτών τα πιο σημαντικά είναι η καφεΐνη και το Χλωρογενικό Οξύ. Δύστυχος το Χλωρογενικό Οξύ καταστρέφεται όταν ψήνονται οι κόκκοι του καφέ.

Ο μόνο τρόπος για να χρησιμοποιηθεί ο πράσινος καφές για το αδυνάτισμα, δηλαδή χωρίς να καταστρέφεται το Χλωρογενικό Οξύ, είναι σε μορφή εκχυλίσματος σε συμπληρώματα διατροφής.

Πως δουλεύει ο πράσινος καφές και τα οφέλη του

Ο πράσινος καφές περιέχει καφεΐνη και Χλωρογενικό Οξύ.

Γυναίκα με λεπτή μέσηΑρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό, βοηθώντας το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες.

Σύμφωνα με μελέτες σε ανθρώπους, το Χλωρογενικό Οξύ μπορεί να μειώσει την απορρόφηση των υδατανθράκων από το πεπτικό σύστημα. Η υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων (ψωμί, μακαρόνια, πατάτες, πίτσες, κπλ.) είναι σημαντικός παράγοντας αύξησης του βάρους.

Η μείωση κατανάλωσης υδατανθράκων μειώνει το σάκχαρό στο αίμα και τις αυξομειώσεις της ινσουλίνης. Προσθέτοντας το Χλωρογενικό Οξύ στην διατροφή λειτουργεί σαν να κάνετε δίαιτα με λίγους υδατάνθρακες.

Άλλες μελέτες, σε ποντίκια, έχουν δείξει ότι το Χλωρογενικό Οξύ μπορεί να μειώσει το σωματικό βάρος, να μειώσει την απορρόφηση του λίπους και να μειώσει την αποθήκευση του λίπους στο ήπαρ.

Επίσης βελτιώνει την ορμόνη αδιπονεκτίνη (adiponectin). H αδιπονεκτίνη είναι μια ορμόνη που βοηθάει στο κάψιμο του λίπους.

Τα οφέλη του πράσινου καφέ

 • Μειώνει την απορρόφηση των υδατανθράκων
 • Βοηθάει στην απώλεια βάρους
 • Μειώνει το ποσοστό του σωματικού λίπους
 • Βελτιώνει το κάψιμο του λίπους
 • Εμποδίζει την αποθήκευση του λίπους

Αγοράσετε το Svetol Green Coffee εδώ

Έρευνες για το πράσινο καφέ

Οι πιο αξιόπιστες έρευνες σε ανθρώπους είναι αυτές που ονομάζονται τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές (randomized controlled trials).

Μια τέτοια έρευνα έγινε για το εκχύλισμα του πράσινου τσαγιού. Σε αυτήν συμμετείχαν 20 υπέρβαρα άτομα. Η έρευνα διάρκεσε 12 εβδομάδες ( 3 μήνες ).

χάπια πράσινου καφέΗ συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε στιγμιαίο καφέ ενώ η δεύτερη ομάδα κατανάλωνε στιγμιαίο καφές εμπλουτισμένο με 200mg εκχύλισμα πράσινου καφέ.

Στη διάρκεια της μελέτης οι συμμετέχοντες δεν άλλαξαν τις διατροφικές συνήθειες και το πρόγραμμα ασκήσεων.

Μετά από 12 εβδομάδες (3 μήνες) η δεύτερη ομάδα που έπαιρνε στιγμιαίο καφέ εμπλουτισμένο με εκχύλισμα πράσινου καφέ έχασε 5,4 κιλά. Η πρώτη ομάδα, που κατανάλωνε μόνο στιγμιαίο καφέ έχασε μόνο 1,7 κιλά.

Η δεύτερη ομάδα έχασε 3 φορές περισσότερα κιλά σε σύγκριση με την πρώτη ομάδα.

Η δεύτερη ομάδα, που χρησιμοποιούσε πράσινο καφέ, μείωσε το σωματικό λίπος κατά 3,6%. Ενώ η πρώτη ομάδα μείωσε το σωματικό λίπος μόνο 0,7%.

Διαβάστε περισσότερες έρευνες για το εκχύλισμα πράσινου καφέ.

Άλλα οφέλη του πράσινου καφέ

Το Χλωρογενικό Οξύ λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες βλάπτουν την υγεία με πολλούς τρόπους.

Μελέτη έδειξε ότι τα συμπληρώματα που περιέχουν Χλωρογενικό Οξύ μπορεί να μειώσουν την απορρόφηση της γλυκόζης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην διαχείριση του διαβήτη και επηρεάζει θετικά το σωματικό βάρος.

Διαβάστε επίσης: Τα οφέλη του πράσινου καφέ για την υγεία

Αγοράσετε το Svetol Green Coffee εδώ

Παρενέργειες το πράσινου καφέ

Ο πράσινος καφές περιέχει καφεΐνη σε μικρό ποσοστό, μόνο 2%. Τα άτομα που έχουν ευαισθησία στην καφεϊνη πρέπει να είναι προσεκτική στην χρήση του.

Το Χλωρογενικό Οξύ μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Ο πράσινος καφές δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε από γυναίκες που θηλάζουν η είναι σε φάση εγκυμοσύνης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε από παιδιά.

Το Χλωρογενικό Οξύ επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου. Για αυτό το λόγο οι διαβητικοί πρέπει να συμβουλευτούν τον ιατρό τους πριν το χρησιμοποιήσουν.

Δοσολογία

Δεν υπάρχουν μελέτες που να ορίζουν την βέλτιστη δοσολογία. Στις μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα η δοσολογία ήταν από 120-130mg.

Σε συνάρτηση με την περιεκτικότητα του συμπληρώματος σε Χλωρογενικό Οξύ αυτό μετατρέπετε σε μια δοσολογία από 240-3000mg την ημέρα.

Τι να προσέχετε στην αγορά

Δεν είναι όλα τα συμπληρώματα το ίδιο αποτελεσματικά. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους και να αποφύγετε τις απάτες ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές πριν αγοράσετε ένα συμπλήρωμα.

 • Προσέχετε το συμπλήρωμα να αναγράφει ότι περιέχει GCA ή Svetol.
 • Η περιεκτικότητα σε χλωρογενικό οξύ να είναι το λιγότερο 45%.
 • Η ημερήσια δοσολογία να είναι το λιγότερο 1200mg
 • Να μην περιέχει πρόσθετα η χρωστικά

Μην εμπιστευθείτε ένα συμπλήρωμα απλός επειδή γράφει την λέξη Pure στην ετικέτα του. Σιγουρευτείτε ότι πλήρη τα παραπάνω κριτήρια πριν τα αγοράσετε για να μην χάσετε χρόνο, χρήμα και να μην βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας.

Svetol Green Coffee

pure svetol green coffeeΤο Svetol Green Coffee είναι ένα από τα συμπληρώματα που ξεχωρίζει. Περιέχει την καλύτερη ποιότητα εκχυλίσματος πράσινου καφέ, το Svetol.

Το Svetol είναι ένα ειδικό εκχύλισμα που παρασκευάζεται βάση ειδικής πατενταρισμένης φόρμουλας. Το Svetol παράγετε από ειδική ποικιλία καφέ και διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του που είναι ωφέλημα για την υγεία.

Τι κάνει ξεχωριστό το Svetol Green Coffee

 • Ο πράσινος καφές που περιέχει είναι 100% αγνό εκχύλισμα
 • Το Svetol περιέχει 50% χλωρογενικό οξύ
 • Περιέχει μόνο 2% καφεΐνη.
 • Κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans
 • Μπορεί να βοηθήσει να χάσετε έως 5 κιλά σε 2 μήνες.

Αγορά και τιμή του Svetol Green Coffee

Το Svetol Green Coffee δεν θα το βρείτε στα φαρμακεία στην Ελλάδα η Κύπρο. Μπορείτε να το αγοράσετε μόνο online από την Evolution Slimming. Η Evolution Slimming είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα καταστήματα συμπληρωμάτων διατροφής παγκοσμίως.

Η συσκευασία του Svetol Green Coffee περιέχει 60 κάψουλες πράσινου καφέ που αρκούν για ένα μήνα. Παίρνετε μια κάψουλα 30 λεπτά πριν το πρωινό και μια 30 λεπτά πριν το μεσημεριανό η βραδινό γεύμα. Πάντα με ένα μεγάλο ποτήρι με νερό.

Η τιμή του Svetol Green Coffee είναι μόνο €28/μπουκάλι. Η τιμή μειώνετε σημαντικά εάν αγοράσετε περισσότερα μπουκάλια.

Αγοράσετε το Svetol Green Coffee εδώ