Γλυκομαννάνη: Τι είναι και τα οφέλη για το αδυνάτισμα

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουλίου, 2020

Η Γλυκομαννάνη είναι ένα εξαιρετικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στο χάσιμο των περιττών κιλών με ασφαλές τρόπο.

Δεν είναι μια πρόσφατη αποκάλυψη. Υπάρχουν μελέτες, από την δεκαετία το ’80, που το επιβεβαιώνουν αυτή την ιδιότητα.

Η Γλυκομαννάνη, έγινε δημοφιλής χάρη στην Δρ. Οζ. Σύμφωνα με το διάσημο Αμερικανό ιατρό είναι “ένα από τους καλύτερους τρόπους για να ελέγξετε την πείνα“, “το καλύτερο κατασταλτικό της όρεξης” και “το κοκαλιάρικο σφουγγάρι της φύσης”.

Τι είναι η Γλυκομαννάνη

Ρίζες Konjac

Η Γλυκομαννάνη είναι μια φυσική ίνα που διαλύεται εύκολα στο νερό. Προέρχεται από τις ρίζες του φυτού Konjac.

Το Konjac μεγαλώνει στην Ιαπωνία, Κίνα, Ταιβάν και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την δημιουργία ζυμαρικών (όπως noodles), tofu, κλπ. Χρησιμοποιείται επίσης σε ακατέργαστη μορφή.

Η Ιαπωνική παράδοση αποκαλεί την γλυκομαννάνη “σκούπα των εντέρων” χάρη στις ιδιότητες του έχει να βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Γλυκομαννάνη και αδυνάτισμα

Γυναίκα με Ζυγαριά

Η Γλυκομαννάνη αποτελεί το 40% του ξηρού βάρους των ριζών του Konjac. Έχει μια εξαιρετική ικανότητα να απορροφά το νερό. Μπορεί να απορροφήσει μια ποσότητα νερού 17 φορές παραπάνω από το βάρος της.

Όπως και άλλες διαλυτικές ίνες, όταν έρχεται σε επαφή με τα στομαχικά υγρά δημιουργεί μια μάζα σε μορφή γέλης.

Αυτή η γέλη καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα του στομάχι, δημιουργώντας μια ευχάριστη αίσθηση πληρότητας. Έτσι μειώνει την πρόσληψη τροφής στο επόμενο γεύμα.

Καθυστερεί την κένωση του στομάχι, αυξάνοντας το αίσθημα κορεσμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πεινάτε λιγότερο, να αντισταθείτε πιο εύκολα στις λιγούρες και να αποφύγετε τα τσιμπολογήματα μεταξύ γευμάτων.

Τι κάνει διαφορετική την Γλυκομαννάνη;

Η Γλυκομαννάνη διαφέρει από τις άλλες διαλυτικές ίνες λόγω του ότι η γέλη που δημιουργεί όταν έρχεται σε επαφή με τα υγρά του στομάχι είναι πιο παχύρευστη. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Αγορά Γλυκομαννάνη

Μελέτες για την Γλυκομαννάνη

Είναι πολλά τα συμπληρώματα που ισχυρίζονται ότι μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά στην απώλεια των παραπανίσιων κιλών. Όμως, μόνο για μερικά από αυτά υπάρχουν πραγματικές μελέτες σε ανθρώπους που να επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικό τα τους.

Ευτυχώς η Γλυκομαννάνη ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Υπάρχουν αρκετές τυχαιοποιημένες μελέτες πάνω σε αυτό το συστατικό. Μελέτες αυτού του τύπου θεωρούνται οι πιο αξιόπιστες επιστημονικά.

Σε μια από αυτές τις μελέτες συμμετείχαν 176 υπέρβαρα άτομα. Οι συμμετέχοντες παίρνανε είτε ένα συμπλήρωμα Γλυκομαννάνη είτε ένα ψευτοφάρμακο (placebo). Ταυτόχρονα ακολουθούσαν μια διατροφή με μειωμένες θερμίδες.

Χάπια γλυκομαννάνη

Μετά από 5 εβδομάδες όσοι παίρνανε συμπληρώμα Γλυκομαννάνη χάσανε από 50% έως 100% παραπάνω από όσους παίρνανε ψευτοφάρμακο.

Σε μια άλλη μελέτη, 20 παχύσαρκα άτομα παίρνανε 1γρ (σε δύο δόσεις των 500μγ) αγνό καθαρό Γλυκομαννάνη σε μορφή συμπληρώματος για 8 εβδομάδες. Στην διάρκεια της μελέτης οι συμμετέχοντας δεν άλλαξαν τις διατροφικές συνήθειες και την φυσική δραστηριότητα.

Μετά από 8 εβδομάδες οι συμμετέχοντες χάσανε κατά μέσο όρο 2,5 κιλά.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν  συνδυάζεται με μια διατροφή με μειωμένες θερμίδες.

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των θετικών μελέτες που έχουν διεξαχθεί σχετικά με την Γλυκομαννάνη, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΑΑΤ) συνέταξε μια έκθεση σχετικά με την ουσία και τις επιπτώσεις του στο ανθρώπινο σώμα.

Σχετικά με την απώλεια βάρους η έκθεση αναφέρει “η επιτροπή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μια σχέση αιτίας και αποτελέσματος έχει καθιερωθεί μεταξύ της κατανάλωσής της και τη μείωση του σωματικού βάρους στα πλαίσια μιας δίαιτας μειωμένων θερμίδων”.

Άλλα οφέλη της Γλυκομαννάνης

Γυναίκα με πόνο στην κοιλιά

Εκτός από την απώλεια βάρους η Γλυκομαννάνη προσφέρει και άλλα οφέλη για την υγεία. Μπορεί να βελτιώσει πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς.

  • Μειώνει την κακή χοληστερίνη LDL
  • Μειώνει τα τριγλυκερίδια
  • Έχει υπογλυκαιμική δράση
  • Μπορεί να μειώσει το κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2
  • Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας
Αγορά Γλυκομαννάνη

Δοσολογία και οδηγίες χρήσης

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, τότε η καλύτερη στιγμή να την πάρετε είναι από 15  λεπτά έως 1 ώρα πριν το γεύμα.

Η συνιστάμενη δοσολογία είναι 1 γραμμάριο, 3 φορές την ημέρα.

Παρενέργειες

Σε μορφή σκόνης η χαπιών θεωρείτε γενικά ασφαλές.

Μερικά άτομα μπορεί να εμφανίσουν ήπιες παρενέργειες, όπως: φούσκωμα, μαλακά κόπρανα ή διάρροια.

Προσοχή: Η Γλυκομαννάνη μπορεί να επεκταθεί πριν φτάσει στο στομάχι και να προκαλέσει απόφραξη του λάρυγγα και του οισοφάγου. Για αυτό το λόγο με κάθε 1 γραμμάριο που παίρνετε πρέπει να πίνετε 1-2 μεγάλα ποτήρια με νερό η κάποιο άλλο υγρό (250 ml) για να εξασφαλιστεί ότι η ουσία φθάνει στο στομάχι.

Άτομα με προβλήματα στο οισοφάγο πρέπει να το αποφεύγουν.

Πριν πάρετε κάποιο συμπλήρωμα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Συμπληρώματα διατροφής

Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν Γλυκομαννάνη είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με άλλα συστατικά για καλύτερα αποτελέσματα.

Μερικά από τα καλύτερα συμπληρώματα είναι:

  • Glucomannan Plus από την Evolution Slimming
  • Nuratrim από την Bauer Nutrition
  • Instant Knockout από την Αγγλική εταιρεία Roar Ambition

Το Glucomannan Plus

Το Glucomannan Plus είναι ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής που περιέχει ως κύριο συστατικό την Γλυκομαννάνη  και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

glucomannan plus

Βοηθάει όχι μόνο στην καταστολή της όρεξης άλλα και στην αύξηση του μεταβολισμού, καθώς περιέχει και εκχύλισμα πράσινου τσαγιού. Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στο κάψιμο του λίπους.

Ταυτόχρονα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της δυσκοιλιότητας χωρίς παρενέργειες.

Το Glucomannan Plus παράγετε από την Evolution-Slimming. Η Evolution Slimming είναι μια από τα μεγαλύτερα online καταστήματα συμπληρωμάτων διατροφής. Παρέχει μόνο υψηλής ποιότητας συμπληρώματα σε καλές τιμής.

Η συσκευασία περιέχει 180 κάψουλες και διαρκεί 30 ημέρες. Παίρνετε 2 κάψουλες με ένα μεγάλο ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό.

Η τιμή του Glucomannan Plus είναι €69/συσκευασία. Υπάρχουν διαθέσιμες και συσκευασίες των 10 και 20 ημερών που κοστίζουν €28 και €51 αντίστοιχα.

Αγορά Glucomannan Plus Εδώ

Πηγές: