Ανασκόπηση του Clenbuterol (Κλενβουτερόλη) – Κύκλοι, Αποτελέσματα, Παρενέργειες + Τιμή και Αγορά από Ελλάδα

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαρτίου, 2020

clenbuterol χάπιαΤο Clenbuterol (Κλενβουτερόλη)  είναι εξαιρετικά δημοφιλής στον κόσμο του bodybuilding. Αλλά η φήμη του δεν περιορίζετε μόνο ανάμεσα τους.

Αρκεί να τριγυρίσετε για κάποιο διάστημα σε ένα γυμναστήριο και θα ακούσετε για αυτόν. Τα τελευταία χρόνια το Clenbuterol έχει γίνει ένα καυτό προϊόν ανάμεσα σε όσους θέλουν να είναι fit.

Τι είναι το Clenbuterol

Το Clenbuterol είναι ένα ισχυρό διεγερτικό που αυξάνει την ταχύτητα του μεταβολισμού και το κάψιμο του λίπους. Είναι γνωστό με πολλά ονόματα, άλλα το πιο δημοφιλές είναι το Clen.

Η ιστορία του Clenbuterol

Το Clen αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 70 ως ένα κτηνιατρικό φάρμακο. Χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία αναπνευστικών προβλημάτων σε άλογα και άλλα ζώα. Βοηθάει στην αναπνοή καθώς χαλαρώνει τους μυς γύρο από τους αεραγωγούς.

Είναι το Clenbuterol ένα στεροειδή

Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση το Clenbuterol δεν είναι στεροειδή. Είναι μια συμπαθομιμητική αμίνη που διεγείρει το σώμα και έχει θερμογενετικές ιδιότητες

Άλλα, δυστυχώς, αυτό δεν το κάνει ασφαλές. Προκαλεί πολλές παρενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε θάνατο.

Αυτή είναι η αιτία που πολλοί bodybuilders και αστέρες του Hollywood έχουν στραφεί και χρησιμοποιούν νόμιμες εναλλακτικές του Clen. Αυτές οι εναλλακτικές παρέχουν το ίδια αποτελέσματα με το Clen, άλλα χωρίς τις παρενέργειες του. Περισσότερα διαβάστε παρακάτω.

Πως δουλεύει το Clenbuterol

Ανασκόπηση του Clenbuterol (Κλενβουτερόλη) - Κύκλοι, Αποτελέσματα, Παρενέργειες + Τιμή και Αγορά από ΕλλάδαΤο Clen δεν είναι ένα θαματουργό χάπι. Μην περιμένετε να τρώτε ασταμάτητα, να παίρνετε στην συνέχεια ένα η δύο χάπια Clenbuterol και να χάσετε κιλά.  Αυτό δεν θα συμβεί.

Τα αποτελέσματα του Clenbuterol εξαρτώνται από δύο παράγοντες: την διατροφή και την άσκηση.

Για να δείτε αποτελέσματα με το Clenbuterol πρέπει να ακολουθήσετε μια αυστηρή υγιεινή διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες και λαχανικά.

Εάν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα άσκησης τότε τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Έχετε πάντα υπόψιν σας πως το Clenbuterol μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, άλλα δεν προκαλεί από μόνο του απώλεια βάρους.

Το Clen κάνει εφικτή το κάψιμο του λίπους με δύο τρόπους.

 1. Αυξάνει την θερμογένεση
  Αυξάνοντας την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος το Clen ανεβάζει την ταχύτητα του μεταβολισμού. Με αυτό το τρόπο το σώμα καίει περισσότερο λίπος.
 2. Αυξάνει την ροή του οξυγόνου
  Δίνει στο σώμα περισσότερη ενέργεια για να μπορείτε να ασκήστε περισσότερα και ακόμα πιο σκληρά.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι διεγείρει την σύνθεση της πρωτεΐνης στους μύες, το οποίο βοηθάει πραγματικά στην διατήρηση της μυϊκής μάζας όταν ακολουθείτε μια δίαιτα με αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο.

Clenbuterol και απώλεια βάρους

Όπως αναφέραμε παραπάνω το Clenbuterol είναι ένα ισχυρός λιποδιαλύτης. Αυτό το κάνει πόλο έλξης για πολλούς που το βλέπουν ως μαγική λύση για γρήγορη γράμμωση.

Παρόλο που το Clenbuterol μπορεί να βοηθάει στην γρήγορη απώλεια βάρους είναι καλύτερα να προσπαθήστε να χάσετε τα περιττά κιλά με φυσικό τρόπο πριν το πάρετε.

Πρέπει να το σκεφτείτε διπλά έχοντας υπόψη ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση και η ταχυπαλμίες είναι μερικά από τις παρενέργειες του Clen.

Ως γενικό κανόνα το Clen μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε το 1% του σωματικού λίπους για κάθε εβδομάδα. Εάν το πάρετε για 8 εβδομάδες μπορεί να χάσετε έως 6% του σωματικού λίπους.

Το 6% μπορεί να ακουστεί μικρό άλλα μεταφράζεται σε 5-8 κιλά. Αυτή η απώλεια βάρους κάνει μια μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση σας.

Τα οφέλη του Clenbuterol

Πολλοί bodybuilders χρησιμοποιούν το Clenbuterol ως το πιο αποτελεσματικό για το χάσιμο λίπους. Προσθέτοντάς το στους τελευταίους κύκλους βοηθάει περισσότερο για αν πετύχετε το στόχο.

Μερικά από τα οφέλη του Clenbuterol είναι:

 • Αυξάνει το μεταβολισμό
 • Καταστέλλει την όρεξη
 • Βοηθάει στην απώλεια βάρους
 • Αυξάνει τα επίπεδα τις ενέργειας
 • Επιταχύνει το κάψιμο του λίπους
 • Διατηρεί τους μυς
 • Αυξάνει την μυϊκή δύναμη
 • Ενισχύει την μεταφορά του οξυγόνου

Το Clenbuterol είναι ευεργετικό για γράμμωση, καθώς μπορεί να διατηρεί τους μυς ακόμα και σε θερμιδική διαφορά του 50%.

Ανασκόπηση του Clenbuterol (Κλενβουτερόλη) - Κύκλοι, Αποτελέσματα, Παρενέργειες + Τιμή και Αγορά από ΕλλάδαClenbuterol και γυναίκες

Οι γυναίκες τείνουν να αποφύγουν τα αναβολικά στεροειδή για τον απλούστατο λόγω το ότι περιέχουν τεστοστερόνη. Οι γυναίκες είναι επιρρεπείς  στις ανδοργενετικές παρενέργειες.

Το Clen διαφέρει γιατί δεν περιέχει τεστοστερόνη και δεν μετατρέπετε σε τεστοστερόνη.

Συνεπώς είναι μια δημοφιλής επιλογή για γυναίκες που θέλουν να έχουν ένα καλλίγραμμο σώμα.

Παρόλα αυτό το  Clenbuterol έχει παρενέργειες στις οποίες οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς. Αξίζει να ζυγίζουν τα θετικά και τα αρνητικά πριν το πάρουν.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Clen

Πριν το χρησιμοποιήσετε πρέπει να έχετε υπόψη σας πως το Clenbuterol είναι ένα  απαγορευμένο φάρμακα. Συνεπώς δεν μπορείτε να το αγοράσετε νόμιμα σε φαρμακεία η σε καταστήματα με συμπληρώματα διατροφής.

Ένα το βρείτε στο διαδίκτυο η σας την προσφέρει κάποιος πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτική για την προέλευση της και ακόμα περισσότερα για την ποιότητα του. Κυρίος παράγετε σε underground εργαστήρια.

Σε περίπτωση που παρόλο αυτά αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε πρέπει να έχετε υπόψη τα παρακάτω.

 • Το Clenbuterol είναι ένα σοβαρό φάρμακο. Πρέπει να το είστε προσεκτικοί στην χρήση του. Διαφορετικά μπορεί να σας κάνει την ζωή σας κόλαση.
 • Δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε εάν το ποσοστό του σωματικού σας λίπος είναι παραπάνω από 25%.
 • Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να χάσετε το σωματικό λίπος με άλλους τρόπους. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή και άσκηση συνδυάζοντάς τα με ένα ισχυρό συμπλήρωμα για το αδυνάτισμα.
 • Δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε εάν είστε έγκυος, έχετε καρδιαγγειακά προβλήματα η άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.
 • Μην το χρησιμοποιείτε για παραπάνω από 12 εβδομάδες, καθώς το σώμα αποκτά ανοχή σε αυτόν και σταματάει να λειτουργεί.
 • Πάρτε το νωρίς το πρωί, για να αποφύγετε τα προβλήματα αϋπνίας που προκαλεί.
 • Μην πάρετε περισσότερα από 120mcg την ημέρα.
 • Να λαμβάνετε παράλληλα συμπλήρωμα ταυρίνης και κάλιο, καθώς το Clen τα καταστρέφει και να δύο.
 • Να το χρησιμοποιήσετε όσο λιγότερα γίνετε.

Clenbuterol κύκλοι και δοσολογία

Το Clen υπάρχει σε τρείς μορφές: χάπια (ταμπλέτες), υγρή και ενέσιμο. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα χάπια.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Clenbuterol. Εξαρτάτε σε πια κατηγορία κατατάσσεστε: αρχάριος, ενδιάμεσος η προχωρημένος.

Οι πιο συχνή Clenbuterol κύκλοι είναι:

 • Κύκλος 2 ημερών
 • Κύκλος 4 ημερών
 • Κύκλος 2 εβδομάδων

Σε κάθε κύκλο Clen το παίρνετε για όσο διάστημα λέει ο κύκλος και στην συνέχει το σταματάτε για άλλο τόσο. Δηλαδή: στο κύκλο 4 ημερών παίρνετε Clen για 4 ημέρες και το σταματάτε για τις επόμενες 4 ημέρες.

Τι αποτελέσματα έχει;

Το πόσα κιλά μπορείτε να χάσετε με την βοήθεια του Clen εξαρτάτε από το πόσο παραπάνω λίπος έχετε στην στιγμή που ξεκινάτε.

Κάποιος που έχει 25% σωματικό λίπος είναι φυσικό να χάσει περισσότερο λίπος από κάποιον που έχει 10% σωματικό λίπος.

Οι χρηστές αναφέρουν, σε διάφορα φόρουμς, ότι χάσανε κατά μέσω όρο:

 • Μετά από 1 εβδομάδα: 1,5 – 2,5 κιλά
 • Μετά από 2 εβδομάδες: 2 – 3,5 κιλά
 • Μετά από 4 εβδομάδες: 4,5 – 7 κιλά
 • Μετά από 8 εβδομάδες: 6 – 12,5 κιλά

Οι Παρενέργειες που Προκαλεί

Οι περισσότερες έρευνες για το Clen έχουν γίνει πάνω σε ζώα. Για αυτό το λόγο δεν ξέρουμε με ακρίβεια πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι επιπτώσεις της σε ανθρώπους.

Το Clen δεν είναι εγκεκριμένο για ανθρώπινη κατανάλωση στις περισσότερες χώρες.

Μερικές από τις παρενέργειες του Clen είναι:

 • Ναυτία
 • Νευρικότητα
 • Ζάλη
 • Υπνηλία
 • Ξηροστομία
 • Facial Flush
 • Πονοκέφαλος
 • Καούρα
 • Αυξημένη εφίδρωση
 • Αϋπνία
 • Ελαφρότητα
 • Μυϊκές κράμπες
 • Εμετούς
 • Πόνος στο στήθος

Το μεγαλύτερο κίνδυνος από το Clenbuterol (Κλενβουτερόλη) το έχει η καρδιά. Το Clen είναι ένα ισχυρό διεγερτικό και μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αρτηριακή πίεση και να την κρατήσει σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό αυξάνει το κίνδυνο για υπερτροφία της αριστερής κοιλίας που αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιακές ασθένειες. Σχετίζεται επίσης με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής αρρυθμίας και αιφνίδιο θάνατο.

Εξαιτίας των σοβαρόν προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία έχει απαγορευτεί από όλες τις αθλητικές οργανώσεις. Πολλοί διάσημη αθλητές που πιάστηκαν να το έχουν χρησιμοποιήσει χάσανε τα μετάλλια που είχαν κερδίσει.

Το FDA έχει απαγορεύσει κάθε χρήση του για ανθρώπινη κατανάλωση.

Συμπέρασμα

Το Clenbuterol (Κλενβουτερόλη) είναι ένας ισχυρός λιποδιαλύτης που μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος, αν ενισχύσετε την απόδοση σας και να αποκτήσετε ένα γραμμωμένο σώμα. Άλλα οι παρενέργειες του είναι τόσο πολλές και τόσο σοβαρές που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα την ζωή σας. Δεν αξίζει να μπείτε σε τέτοια δοκιμασία.

Νόμιμες εναλλακτικές

Ανασκόπηση του Clenbuterol (Κλενβουτερόλη) - Κύκλοι, Αποτελέσματα, Παρενέργειες + Τιμή και Αγορά από ΕλλάδαΤην τελευταία δεκαετία η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που δεν χρειάζεται να βασιστείτε σε παράνομα στεροειδή αναβολικά για να αποκτήσετε ένα γραμμωμένο σώμα.

Τα νόμιμα στεροειδή περιέχουν φυσικά συστατικά που μπορεί να σας βοηθήσουν να έχετε τα ίδια αποτελέσματα.

Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζει είναι το Clenbutrol από την Crazy Bulk. To Clenbutrol μιμείται το Clenbuterol και προκαλεί κάψιμο του λίπους ενώ διατηρεί την μυϊκή μάζα.

Το συστατικά του είναι μόνο φυσικά. Το Clenbutrol περιέχει Garcinia Cambogia, Bitter Orange Extract, Guarana Extract και Βιταμίνη Β3.

Μάθετε περισσότερα για το Clenbutrol εδώ

Πηγές:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3651181/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23844963
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1766935/
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4979108/
 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7476054