Οι καλύτεροι τρόποι να ζυγίζεστε

Ζυγαριά

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος τότε ο καλύτερος τρόπος να συνεχίσετε να έχετε κίνητρο για να πετύχετε τους στόχους σας είναι να παρακολουθείτε την πρόοδο σας. Η ζυγαριά είναι ένας καλός τρόπος γι’ αυτό, αλλά θα πρέπει τα αποτελέσματα να είναι ακριβή.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ζυγίζεστε με τον σωστό τρόπο.

Μην ζυγίζεστε κάθε μέρα

Ακόμη κι αν έχετε την ανάγκη να δείτε αποτελέσματα αμέσως, είναι πολύ κακή ιδέα να ζυγίζεστε κάθε μέρα. Γιατί; Διότι μπορεί να μη δείτε αμέσως αλλαγή. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να ανακαλύψετε ότι το βάρος σας αυξήθηκε από τη μία μέρα στην άλλη. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει προβλήματα στην πρόοδο σας καθώς θα επιφέρει εμπόδια στα κίνητρα σας να συνεχίσετε την προσπάθεια.

Να θυμάστε ότι ακόμη κι αν η ζυγαριά δεν το δείχνει, το σώμα σας μπορεί να διακρίνει τη διαφορά. Το να τρώτε πιο υγιεινά και το να γυμνάζεστε σε καθημερινή βάση κάνει πολλά περισσότερα από απλά να χαμηλώνει τα νούμερα στη ζυγαριά. Σας κάνει να δείχνετε και να αισθάνεστε καλύτερα, για να μην μιλήσουμε για το γεγονός ότι μπορεί να αποκτάτε μυϊκή μάζα η οποία βεβαίως και ζυγίζει περισσότερο από το λίπος!

Αντ’ αυτού προσπαθήστε να ζυγίζεστε κάθε εφτά μέρες. Διαλέξτε μια μέρα της βδομάδας και μην ζυγίζεστε σε καμία άλλη. Με αυτό τον τρόπο, συνεχίζετε να παρακολουθείτε την πρόοδο σα, αλλά δεν θα το κάνετε σε σημείο παράνοιας. Είναι πολύ πιο πιθανό να δείτε πραγματικά αποτελέσματα μια φορά την εβδομάδα απ’ ότι παρακολουθώντας τη ζυγαριά κάθε μέρα.

Να ζυγίζεστε όταν ξυπνάτε

Μια καλή ώρα να ζυγιστείτε είναι αμέσως μετά που ξυπνάτε κατά πρώτο λόγο γιατί δεν έχετε φαγητό στο στομάχι σας οπότε θα έχετε πιο ακριβή ένδειξη. Γνωρίζατε ότι χάνετε βάρος και με την υγρασία που αποβάλλει το σώμα σας καθώς κοιμάστε; Αυτός είναι άλλος ένας λόγος να ζυγιστείτε το πρωί. Σημειώστε ότι όταν ζυγίζεστε, θα πρέπει να το κάνετε μετά από ούρηση. Θα πρέπει να ανεβαίνετε στη ζυγαριά γυμνοί καθώς τα ρούχα που φοράτε μπορεί να έχουν επίδραση στον αριθμό της ένδειξης.

Το πρωί, είμαστε επίσης λιγότερο ευάλωτοι στις συνθήκες που προκαλούν την αυξομείωση του βάρους μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όμως, αν εργάζεστε σε νυχτερινή βάρδια, το ρολόι του σώματος σας θα είναι διαφορετικό. Επίσης, αν έχετε πιει το προηγούμενο βράδυ μπορεί να φανείτε ελαφρύτεροι το επόμενο πρωί λόγω της αφυδάτωσης. Παρομοίως αν έχετε φάει κάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορεί να φανείτε βαρύτεροι!

Η ζυγαριά δεν δείχνει το 100% του τι συμβαίνει οπότε καλό θα ήταν να τη συνδυάσετε με μέτρηση του σωματικού σας λίπους και με το να είστε σε ισορροπία με το πώς αισθάνεστε. Το να ζυγίζεστε τακτικά είναι καταπληκτικός τρόπος να διατηρείτε τα κίνητρα σας υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθείτε τις παραπάνω συμβουλές για να έχετε τις πιο ακριβείς ενδείξεις.