Οι 10 συνήθειες ενός bodybuilder

Πολλοί άνθρωποι εργάζονται σκληρά για να επιτύχουν τη σωματική διάπλαση των ονείρων τους. Όμως λίγοι πετυχαίνουν πραγματικά τους στόχους τους. Πολλοί κατηγορούν για την έλλειψη αποτελεσμάτων τη γενετική τους, ενώ στην πραγματικότητα τα προβλήματα βρίσκονται αλλού. 

Το θέμα είναι να μπεις σε μια ρουτίνα και να δώσεις στον εαυτό σου τα κατάλληλα εργαλεία για να πετύχεις. Δυστυχώς, τα κέρδη δεν συμβαίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. 

Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αφοσίωση για να φτάσετε εκεί. Ωστόσο, έχοντας τη γνώση του τι κάνουν οι επιτυχημένοι bodybuilders θα σας προετοιμάσει σίγουρα για το τι μέλλει γενέσθαι. 

Για να γίνετε ένας επιτυχημένος bodybuilder χρειάζεται πολλή αυτοπειθαρχία. Αν είστε κάποιος που ακολουθεί οποιονδήποτε αθλητή γυμναστικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε θα έχετε δει κοινά μοτίβα στην καθημερινότητά τους. 

Θα υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που κάνουν κάθε μέρα, και αυτό είναι που τους κάνει τους καλύτερους στον τομέα τους. Για κάποιους, γίνεται λιγότερο χόμπι και περισσότερο δουλειά. 

Δουλεύουμε κάθε μέρα, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, για να δείτε τα κέρδη που θέλετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πυροβολείτε από όλες τις κάνες και ότι αντιμετωπίζετε το πάθος σας για τη γυμναστική σας ως δουλειά. 

Αν ξεκινήσεις με τη σωστή προσέγγιση και γνωρίζοντας πώς να δομήσεις την ημέρα σου, θα καταφέρεις να πετύχεις αυτούς τους στόχους. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις συνήθειες ενός bodybuilder. 

1. Κάθε επιτυχημένος bodybuilder ξυπνάει νωρίς

Άντρας που ξυπνάει στο κρεβάτι

Είναι πολύ πιθανό να μην δείτε ποτέ έναν επαγγελματία bodybuilder να κοιμάται στο κρεβάτι. Οι άνθρωποι που είναι οι πιο επιτυχημένοι ξυπνούν νωρίς για να ξεκινήσουν την ημέρα τους.  

Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι bodybuilders σηκώνονται και κάνουν τις προπονήσεις τους το πρωί, και στη συνέχεια έχουν το υπόλοιπο της ημέρας για να τακτοποιήσουν τις δουλειές τους. 

Ακολουθούν μερικά ακόμη οφέλη από το πρωινό ξύπνημα: 

  • Βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου 
  • Καλύτερος ύπνος 
  • Βελτιωμένη διάθεση και ψυχική υγεία 
  • Μειώνει το στρες 
  • Αυξάνει την παραγωγικότητα και την οργάνωση 

2. Βάλτε τον εαυτό σας σε μια ρουτίνα

Οι καλύτεροι από τους καλύτερους bodybuilder ακολουθούν ένα πρόγραμμα. Δεν είναι από τους τύπους που πηγαίνουν στο γυμναστήριο όποτε τους βολεύει, αλλά έχουν μια ρουτίνα και την τηρούν.  

Όταν έχετε μια σταθερή ρουτίνα και προπονείστε την ίδια ώρα κάθε μέρα, οι μύες σας ανταποκρίνονται καλύτερα. 

Έχοντας ένα πρόγραμμα σημαίνει ότι θα είστε πιο οργανωμένοι και πιθανότατα θα έχετε λιγότερο άγχος. Μπορεί να φαίνεται λίγο καθεστωτικό, αλλά πρέπει να το πάρετε στα σοβαρά αν θέλετε σοβαρά κέρδη. 

3. Να τρώτε συχνά

Bodybuilder τρώει μπροστά σε υπολογιστή
Image by Freepik

Όλοι οι bodybuilder δίνουν σημασία στην διατροφή. Η υγιεινή και ποικίλη διατροφή είναι απαραίτητη. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει να τρώτε συχνά και σε τακτές ώρες. Το να τρώτε και να ταΐζετε τους μυς σας σε τακτά χρονικά διαστήματα βοηθάει τη διαδικασία αποκατάστασης. 

Αν θέλετε να χτίσετε μυς, θα πρέπει να στοχεύετε σε έξι έως οκτώ γεύματα την ημέρα για να διατηρείτε την πρόσληψη καυσίμων και να πετυχαίνετε την απόλυτη σωματική διάπλαση. 

4. Ορίστε τους στόχους σας 

Έτσι, με αυτό, θα θελήσετε να έχετε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Είναι δύσκολο να περιμένετε αποτελέσματα όταν περπατάτε εκεί μέσα χωρίς να έχετε κάτι για να στοχεύσετε. 

 Όλοι οι επιτυχημένοι bodybuilders θα έχουν έναν στόχο στο μυαλό τους όταν πηγαίνουν στο γυμναστήριο. Αυτό δημιουργεί κίνητρα και σημαίνει ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος. 

Το να έχετε, ως bodybuilder, βραχυπρόθεσμους στόχους είναι σημαντικό, καθώς δημιουργούν τους μακροπρόθεσμους. Μην τρελαίνεστε και μη στοχεύετε να γίνετε Arnold σε έξι μήνες, γιατί αυτό είναι απίθανο. Δημιουργήστε ρεαλιστικούς στόχους για τον εαυτό σας και είναι πολύ πιο πιθανό να τους πετύχετε. 

5. Σχεδιάστε, σχεδιάστε, σχεδιάστε 

Όπως είπε κάποτε ο διάσημος Μπέντζαμιν Φραγκλίνος “Αν δεν προετοιμαστείς, τότε προετοιμάζεσαι να αποτύχεις”. 

Για να πετύχετε ως bodybuilder, θα πρέπει να προγραμματίσετε εκ των προτέρων την προπόνηση, τη διατροφή και την ημέρα σας. Όταν όλα είναι οργανωμένα, είστε πιο συγκεντρωμένοι σε κάθε δραστηριότητα καθώς την κάνετε, αντί να ανησυχείτε για το τι θα κάνετε στη συνέχεια. 

Λειτουργεί ακριβώς το ίδιο και για τον προγραμματισμό των γευμάτων σας, τότε δεν μένετε χωρίς κάτι ή, ακόμα χειρότερα, δεν παίρνετε λάθος αποφάσεις. Το να έχετε το σχέδιό σας σημαίνει ότι όλα τα τρόφιμα σας είναι έτοιμα για κατανάλωση όταν το σώμα σας τα χρειάζεται. 

Έχοντας την ημέρα σας οργανωμένη, θα σας προετοιμάσει μακροπρόθεσμα. 

6. Οραματιστείτε τα αποτελέσματα 

Ο Arnold Schwarzenegger είναι ο bodybuilder που έκανε διάσημο τον οραματισμό. Στις μέρες του bodybuilding, χρησιμοποιούσε τεχνικές οραματισμού για να φανταστεί τη σωματική διάπλαση των ονείρων του και στη συνέχεια δούλευε σκληρά στο γυμναστήριο για να την πετύχει. 

Ο οραματισμός σε συνδυασμό με την ισχυρή νοοτροπία σας έχει τη δυνατότητα να πάει τα κέρδη σας στο επόμενο επίπεδο. Εκδηλώνοντας τους στόχους σας και απεικονίζοντας τα επιθυμητά σας αποτελέσματα εκ των προτέρων, είναι πολύ πιο πιθανό να τα δείτε στην πραγματικότητα. 

7. Ασχοληθείτε με κάτι νέο σαν bodybuilder

Ενώ ο χρόνος που περνάτε στο γυμναστήριο μπορεί να είναι ευχάριστος, μην τον αφήσετε να σας καταναλώσει. Αντ’ αυτού, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ασχοληθείτε με κάτι που σας ευχαριστεί περισσότερο από τη γυμναστική.  

Οι πιο διάσημοι bodybuilders θα κάνουν τον σύντομο χρόνο τους στο γυμναστήριο αποτελεσματικό και στη συνέχεια θα εργαστούν για να χτίσουν τον κόσμο τους, εκτός γυμναστηρίου. 

Μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλετε, ένα πάθος ή ένα χόμπι που θέλετε να πάτε στο επόμενο επίπεδο, απλά βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά κάτι που αγαπάτε. 

8. Μοιραστείτε τις επιτυχίες 

Αυτές τις μέρες είναι ουσιαστικά αδύνατο να βρείτε έναν bodybuilder που δεν μοιράζεται τις επιτυχίες του. Έτσι, αν πετύχατε έναν στόχο, φωνάξτε το. 

Το να το μοιράζεστε με τους άλλους δεν είναι μάταιο, δείχνει ότι η σκληρή σας δουλειά αποδίδει και βοηθάει να παρακινήσετε και να εμπνεύσετε τους άλλους. 

Επιπλέον, αν έχετε έναν στόχο για τον οποίο εργάζεστε, μιλήστε σε φίλους και συγγενείς γι’ αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο, σας παρακινούν και στη συνέχεια θα εργαστείτε πιο σκληρά για αυτόν.  

Το να έχετε υπευθυνότητα είναι ένα τεράστιο ενισχυτικό και σίγουρα θα αποδώσει μακροπρόθεσμα. 

9. Απολαύστε αυτό που κάνετε σαν bodybuilder

Όταν δεν βλέπετε τις αλλαγές που ελπίζατε να δείτε, αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στο να αισθάνεστε ανήσυχοι και απογοητευμένοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να διασκεδάζετε εκτός γυμναστηρίου. 

Ποτέ μην παραλείπετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε. Το να περνάτε χρόνο κάνοντας κάτι που σας ευχαριστεί και να βλέπετε τους φίλους και την οικογένειά σας είναι πολύ σημαντικό. 

Μόλις η ρουτίνα προπόνησης σας γίνει διασκεδαστική, τότε είναι πιθανό να δείτε τα καλύτερα κέρδη. 

10. Κοιμηθείτε άφθονα

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά πιέζετε τον εαυτό σας στο γυμναστήριο, ο καλής ποιότητας ύπνος είναι εκεί που γίνεται όλη η μαγεία.  

Τουλάχιστον έξι ώρες κάθε βράδυ είναι αυτό που χρειάζονται το σώμα και οι μύες σας για να ξεκουραστούν και να ανακάμψουν μετά τη γυμναστική.  

Έτσι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοράτε τη στέρηση ύπνου σαν κάποιου είδους παράσημο τιμής. 

Συμπέρασμα

Ανατρέξτε σε αυτές καθώς ενώ συνεχίζετε να χτίζετε τους μυς σας για να πετυχαίνετε τη σωματική διάπλαση των ονείρων σας. Το να έχετε τις σωστές συνήθειες είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για τα αποτελέσματα που θέλετε. Οπότε βεβαιωθείτε ότι η μέρα σας είναι σωστά διαμορφωμένη για να πετύχετε τους στόχους σας. 

Related Articles

Back to top button