Γυμναστική και καύση λίπους

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου, 2018

Άντρας και Γυναίκα ΑθλητέςΣε αντίθεση με τη γενική αντίληψη δεν χρειάζεται να είστε συνήθης θαμώνας γυμναστηρίων για να χάσετε κιλά.

Είτε δεν σας αρέσει να πηγαίνετε σε γυμναστήρια, είτε δεν έχετε τον χρόνο, είτε δεν έχετε περισσευούμενα χρήματα για να πληρώσετε συνδρομές, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να κάψετε λίπος και να αδυνατίσετε χωρίς καν να βγείτε από το σπίτι σας.

Ακολουθούν παραδείγματα με τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις καύσης λίπους που μπορείτε να κάνετε όποτε μπορείτε και που θα σας αποφέρουν αρκετά καλά αποτελέσματα στο αδυνάτισμα:

Ψηλά τα γόνατα

high kneesΑυτή η άσκηση εκτελείται από την όρθια θέση, με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Εκτελούμε πηδηματάκια στο ένα πόδι φέρνοντας ταυτόχρονα το άλλο στο επίπεδο του στήθους σε γρήγορη εναλλαγή.

Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να φέρνετε τις γροθιές σας κάτω από το κάθε γόνατο όπως ανεβαίνει και να ενώνετε τα δύο χέρια.

Αυτή η άσκηση χρειάζεται αντοχή και θα πρέπει να την εκτελέσετε με σταδιακό τρόπο ώστε να φτάσετε τις 50 επαναλήψεις.

Κλωτσιές και γροθιές προς τα μπρος

forward kick and punchΟι κλωτσιές και γροθιές μπροστά είναι μία αρκετά εντατική άσκηση που θα ξεκινήσει την διαδικασία καύσης λίπους.

Η άσκηση εκτελείται από την όρθια θέση, με τα πόδια ανοικτά στο πλάτος των ώμων. Κλωτσάμε το ένα πόδι μπροστά μέχρι το επίπεδο της μέσης και ρίχνουμε γροθιά με το ανάποδο χέρι σε ευθεία. Εναλλάσσουμε με τα ανάποδα άκρα.

Η άσκηση αυτή θα πρέπει σταδιακά να φτάσει τις 20 επαναλήψεις.

Αναρριχητές βουνών

mountain climbersΕίναι μια άσκηση εξαιρετική στο να δίνει τόνο στο σώμα ενώ είναι αρκετά εντατική για να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος. Όσο πιο υψηλοί είναι οι παλμοί της καρδιάς, τόσο περισσότερο λίπος καίτε.

Φέρνετε το σώμα στη γνωστή θέση για πουσάπ και εναλλάσσετε τα πόδια με άλματα φέρνοντας τα γόνατα μπροστά με γρήγορο ρυθμό. Θα πρέπει να κάνετε 20 επαναλήψεις.

Ασκήσεις σώματος σε 8 χρόνους

8 count bodybuilderΟι ασκήσεις σώματος σε 8 χρόνους, η διαφορετικά 8 Count Bodybuilders, απαιτούν τη χρήση όλου του σώματος που εκτός από το να κάψουν λίπους χτίζουν και τους μυς.

Από χαμηλή καθιστή θέση και τα πόδια στο πλάτος των ώμων πηδάμε προς τα επάνω και εκτινάσσουμε τα χέρια προς τα πάνω. Στην προσγείωση και με τα δύο πόδια φέρνουμε τα χέρια μπροστά, ακουμπάμε το έδαφος και εκτινάσσουμε τα πόδια προς τα πίσω φέρνοντας το σώμα σε θέση πουσάπ. Με άλμα ανοίγουμε τα πόδια προς τα πλάγια, τα ξαναφέρνουμε πίσω και κάνουμε ένα πουσάπ. Φέρνουμε τα γόνατα μέσα με άλμα, σηκωνόμαστε όρθιοι και επαναλαμβάνουμε.

Σταδιακά θα πρέπει να φτάσουμε τις 15 επαναλήψεις.

Συμπληρώματα καύσης λίπους

Ταυτόχρονα με εκτέλεση των παραπάνω ασκήσεων για την καύση λίπους, μπορείτε να έχετε πρόσθετο όφελος από τη χρήση ενός φυσικού συμπληρώματος διατροφής για το κάψιμο του λίπους.

Αυτά τα συμπληρώματα λειτουργούν με αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος με αποτέλεσμα την επιτάχυνση του μεταβολισμού και την καύση του ανεπιθύμητου λίπους και των πρόσθετων θερμίδων. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν παρέχοντας στο σώμα την αντοχή που χρειάζεται για ένα ενεργητικό σετ ασκήσεων.