3 συμβουλές για να παραμείνετε σε φόρμα στις διακοπές σας

Νεαρό ζευγάρι περπατάει στην παραλία

Είναι δύσκολο να διατηρηθεί μια δίαιτα όταν είμαστε σε διακοπές, αλλά δεν υπάρχει λόγος να καταστραφούν εντελώς μήνες και μήνες σκληρών προσπαθειών σε μια βδομάδα διακοπών. Τρώγοντας έξυπνα, μπορείτε και πάλι να απολαύσετε την τοπική κουζίνα, να καταναλώσετε μερικά από τα αγαπημένα σας φαγητά και να διατηρήσετε τις ημερήσιες θερμίδες σε επίπεδο συντήρησης.

Χρησιμοποιείστε τον κανόνα θερμίδων 80/20

Ένα κόλπο είναι να χρησιμοποιηθεί ο κανόνας 80/20. Χρησιμοποιείστε το 80% των ημερήσιων θερμίδων σε υγιεινές τροφές σαν εκείνες που τρώτε στο σπίτι και το 20% σε αυτές που σας αρέσουν, αλλά δεν τρώτε ποτέ ή δεν έχετε διαθέσιμες στο σπίτι. Για παράδειγμα αν σας αρέσει ένα κέικ, παραγγείλτε ένα κομμάτι αλλά φάτε μόνο το μισό.

Pina Colada

Τα γεύματα σας θα πρέπει να εξακολουθήσουν να περιέχουν φρέσκα φρούτα, λαχανικά και κρέατα που είναι άμεσα διαθέσιμα στα περισσότερα θέρετρα. Και προσέξτε τα ποτά. Οι θερμίδες σε ζαχαρώδη ποτά τύπου Πίνα Κολάδα και άλλα με τις μικρές ομπρελίτσες μπορούν εύκολα να μαζευτούν. Διαλέξτε αντίθετα μια ελαφριά μπύρα, κόκκινο κρασί ή κάτι με πάγο όπως η τεκίλα.

Ενώ όμως κατά πάσα πιθανότητα καταναλώνετε τον αριθμό θερμίδων που χρειάζεστε για να χάσετε βάρος στο σπίτι, αυξήστε της στον αριθμό που χρειάζεστε για συντήρηση. Αυτό συνήθως σημαίνει μια αύξηση 500 θερμίδων τη μέρα. Αν διατηρήσετε το επίπεδο άσκησης περίπου το ίδιο, δεν θα πάρετε βάρος και μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε για τις διακοπές σας.

Γυμναστείτε το πρωί

yoga στην παραλία

Η γυμναστική πριν το πρωινό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας. Αυτή η αύξηση σε καύση θερμίδων μπορεί να διαρκέσει σχεδόν όλη τη μέρα.

Τα περισσότερα θέρετρα διαθέτουν ένα δωμάτιο γυμναστικής το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν θαμώνας τους. Αν προτιμάτε να γυμνάζεστε έξω, κάντε ζούμπα στην παραλία, γιόγκα ή αεροβική στο νερό.

Κανείς δεν λέει ότι η γυμναστική θα πρέπει να είναι βαρετή. Ή απλά κολυμπήστε γύρους στην πισίνα. Είναι όλα διασκεδαστικά!

Κάντε δραστηριότητες που να καίνε θερμίδες

Κορίτσι παίζει frisbee

Οι οικογενειακές δραστηριότητες είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάψετε θερμίδες ενώ περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια. Σ’ ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, βρείτε εξοπλισμό καταδύσεων και δείτε τι υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι καταδύσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για κάψιμο θερμίδων. Πάρτε κι ένα Frisbee στις αποσκευές σας. Δεν πιάνει και πολύ χώρο και δεν έχει καθόλου βάρος, αλλά μπορεί να σας δώσει πολλές ώρες καλής γυμναστικής.

Άλλος ένας καλός τρόπος για κάψιμο θερμίδων είναι το περπάτημα στην παραλία. Η απαλή άμμος προκαλεί μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ ότι το περπάτημα σε ομαλή επιφάνεια, ενώ ασκεί διαφορετικούς μυς στα πόδια σας κάνοντας τα πιο δυνατά.

Κάνοντας γυμναστική περίπου στα ίδια επίπεδα όταν είστε σε διακοπές και τρώγοντας σε επίπεδο συντήρησης, μπορείτε να διασκεδάσετε και να μην καταστρέψετε τη δίαιτα σας. Φάτε έξυπνα, ασκηθείτε με ασφάλεια και διασκεδάστε.