4 Τρόποι για να Αντισταθείτε στο Γρήγορο Φαγητό

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου, 2018

γρήγορο φαγητόΕίστε λάτρεις του γρήγορου φαγητού; Είναι δύσκολο να μην είστε όταν υπάρχει φαστφουντάδικο σε κάθε γωνία και η τηλεόραση διαφημίζει ένα σούπερ κάτι κάθε 15 λεπτά. Όμως υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεφορτωθείτε τον εθισμό σας σε ανθυγιεινές (και ακριβές) τροφές.

1. Αποφύγετε να Τρώτε Ασυνείδητα

Έχετε αντιληφθεί πόσες θερμίδες παίρνετε όταν τρώτε μια σακούλα τσιπς ή σοκολατάκια μπροστά στην τηλεόραση ή στο γραφείο σας όταν δουλεύετε; Μάλλον όχι. Όταν τρώτε αλλά η προσοχή σας είναι κάπου αλλού είναι εύκολο να παραγεμίσετε το στομάχι σας με άχρηστες θερμίδες.

Ένας τρόπος για να αποφύγετε να τρώτε ασυναίσθητα είναι το να μην έχετε άμεσα διαθέσιμο γρήγορο φαγητό. Αντ’ αυτού φάτε κάποια υγιεινά σνακ, ένα μικρό σακουλάκι ξηρών καρπών ή λίγο φυστικοβούτυρο με κράκερς. Προσχεδιάζοντας ώστε να έχετε ένα υγιεινό σνακ μαζί σας, μπορείτε να αποφύγετε την κατανάλωση χιλιάδων θερμίδων την ημέρα που δεν χρειάζεστε.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να έχετε στο μυαλό σας τι τρώτε. Δηλαδή μην κάνετε κάτι άλλο σε τέτοιο σημείο που να μην αντιλαμβάνεστε τι τρώτε. Όταν το φαγητό είναι δευτερεύων σε ότι κάνετε, είναι εύκολο να χάσετε τον έλεγχο της διατροφής σας.

2. Χορτάστε με Φυτικές Ίνες

Τρώγοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι ένας καλός τρόπος να χορτάσετε αντί να τρώτε γρήγορο φαγητό. Καθώς περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, σας χορταίνουν για περισσότερη ώρα, χωρίς όμως να προσθέτουν τόνους θερμίδων και ανθυγιεινά κορεσμένα λίπη.

3. Σχεδιάστε εξαρχής τι θα φάτε έξω

Αν έχετε σκοπό να φάτε έξω, σχεδιάστε τι θα φάτε πριν πάτε εκεί. Έτσι δεν θα βρεθείτε στον πειρασμό κάποιας ανθυγιεινής επιλογής γεμάτης με πρόσθετες θερμίδες και λίπος που δεν χρειάζεστε. Σχεδόν όλες οι αλυσίδες γρήγορου φαγητού έχουν τις διατροφικές πληροφορίες τους δημοσιευμένες στη σελίδα τους, ώστε να είναι εύκολο να βρείτε επιλογές.

4. Αποφύγετε τον πειρασμό

Ένας σίγουρος τρόπος να αποφύγετε να τρώτε γρήγορο φαγητό είναι να μην το έχετε κοντά σας. Αποφύγετε την αγορά γλυκισμάτων, τσιπς, μπισκότων και άλλων επεξεργασμένων τροφών. Αντ’ αυτού γεμίστε με φρέσκα φρούτα και λαχανικά που έχουν λίγες θερμίδες αλλά μπορούν να σας χορτάσουν λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν.

Ο εθισμός στο γρήγορο φαγητό είναι το ίδιο ισχυρός με άλλους τύπους εθισμών, αλλά μπορείτε να απαλλαγείτε από την συνήθεια με τις παραπάνω 4 συμβουλές. Μην είστε σκλάβοι της τροφής σας. Κάντε τη να δουλέψει για σας και να σας βοηθήσει να πετύχετε υγιεινούς στόχους στον τρόπο ζωής σας.