Πως και γιατί να κρατάτε ημερολόγιο άσκησης

Γυναίκα κάνει ασκήσεις με βάρηΗ διατήρηση ενός προγράμματος fitness ή αδυνατίσματος δεν είναι ποτέ εύκολη. Όμως, είναι πολύ πιο πιθανό να επιμείνετε αν μπορείτε να διαπιστώσετε ότι έχετε πρόοδο. Εκεί υπεισέρχεται ένα ημερολόγιο άσκησης. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα κίνητρα σας ειδικά στις περιόδους που δεν είστε και τόσο ζεστοί και για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε καλές συνήθειες.

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας ημερολόγιο άσκησης

Το κρίσιμο σημείο στη διατήρηση ενός ημερολογίου άσκησης είναι το γεγονός ότι πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι αρκετά απλό ίσα ίσα για να ασχοληθείτε μαζί του! Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να αποφύγετε να δημιουργήσετε κάτι το ιδιαίτερα πολύπλοκο.

Αν σας βοηθάει, πηγαίνετε και αγοράστε ένα καινούργιο σημειωματάριο με σχεδιασμό που να σας αρέσει ιδιαίτερα, μαζί με μερικά καινούργια στυλό για να γράφετε στο ημερολόγιο. Δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε, αλλά θα σας δώσει μια πρόσθετη ώθηση για να ξεκινήσετε!

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ημερολόγιο ειδικά σχεδιασμένο γι’ αυτό το σκοπό. Υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα και είναι βασικά σχεδιασμένα με τη λογική της συμπλήρωσης κενών. Είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, αλλά θα σας κοστίσει πιο φτηνά να αγοράσετε ένα έτοιμο.

Τι να σημειώνετε στο ημερολόγιο σας

Αν είστε σε δυναμική γυμναστική και bodybuilding τότε έχει λογική να σημειώνετε τις ασκήσεις και τις επαναλήψεις. Κάθε βδομάδα ή μήνα μπορείτε να αναθεωρείτε αυτές τις πληροφορίες και να δείτε αν μπορείτε να αντέξετε παραπάνω όσο περνάει ο καιρός. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να αποκτήσετε όγκο χρησιμοποιώντας μια τεχνική που λέγεται υπερφόρτωση και που ουσιαστικά σημαίνει την χρήση όλο και μεγαλύτερων βαρών.

Για καρδιοτονωτικές και εκτατικές ασκήσεις ένα ημερολόγιο άσκησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σημειωθεί το τι κάνατε και για πόση ώρα. Αν χρησιμοποιείτε όργανα γυμναστικής μπορείτε να σημειώνετε κάποιες από τις καλύτερες στατιστικές από τη γυμναστικής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να αποκτήσετε κίνητρο σε περίοδο χαλάρωσης ή για να ξεπεράσετε οποιοδήποτε όριο στην άσκηση σας. Αν τελευταία τεμπελιάζετε, χρησιμοποιήστε το ημερολόγιο για να βρείτε τρόπο να πιέσετε τον εαυτό σας λίγο περισσότερο απ’ όσο έχετε γυμναστεί μέχρι τώρα.

Εν συντομία, ένα ημερολόγιο άσκησης είναι ένα τέλειο εργαλείο για να παραμείνουν οι προηγούμενοι στόχοι σας και για να σας δώσει ένα στόχο για να τον κυνηγήσετε. Μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στα κίνητρα σας και μπορεί να σημαίνει ακόμη και τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας!

Related Articles

Back to top button