Ασκήσεις Χωρίς Εξοπλισμό

Ώσεις

Η εκγύμναση σε κάποιο γυμναστήριο μπορεί να είναι διασκεδαστική και να σας επιτρέπει να ασκείτε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες μόνες τους. Υπάρχουν όμως μερικές ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό, που μπορεί να τις κάνετε παντού και να γυμνάστε όλα τα μέρη του σώματος.

Μία από τις νέες τρέλες ευεξίας είναι οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος – ασκήσεις που δεν χρειάζονται εξοπλισμό. Η ομορφιά αυτών των ασκήσεων είναι ότι μπορούν να εκτελεστούν οπουδήποτε, κάνοντας τις ιδανικές για γυμναστική σε ταξίδι.

Ώσεις

Υπάρχουν τρείς βασικοί τύποι ώσεων: μπροστά, πλάγια και ανάστροφα. Η αρχική θέση και για τους τρεις είναι η όρθια.

Μπροστά

Για την μπροστινή ώση, σηκώστε το αριστερό πόδι και τοποθετήστε το μπροστά σας. Την ίδια ώρα χαμηλώστε το αντίθετο γόνατο, ώστε να είστε κάθετοι στο έδαφος. Τώρα σπρώξτε προς τα πίσω με το πόδι που φέρατε μπροστά και ισιώστε το λυγισμένο γόνατο για να επανέρθετε στην αρχική θέση.

Ανάστροφα

Η ανάστροφη ώση είναι το ακριβώς αντίθετο. Αντί να φέρετε το ένα πόδι μπροστά, φέρτε το πίσω. Φυσικά θα πρέπει να λυγίσετε το άλλο πόδι στο γόνατο. Για να επανέρθετε, σπρώξτε με το πόδι προς τα πίσω την ώρα που ισιώνετε το λυγισμένο πόδι για να έρθετε στην αρχική θέση.

Πλάγια

Για μια πλάγια ώση, φέρτε το ένα πόδι προς το πλάι. Κρατήστε το άλλο πόδι ίσιο αλλά λυγίστε το στον αστράγαλο. Σπρώξτε προς τα πίσω με το πόδι που φέρατε στο πλάι για να επανέρθετε στην αρχική θέση.

Καθίσματα

Τα καθίσματα είναι πιθανώς μια από τις απλούστερες, αλλά πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις με το βάρος του σώματος. Από την όρθια θέση και τα πόδια ανοιχτά στο επίπεδο των ώμων, λυγίστε τα γόνατα την ώρα που φέρνετε τα χέρια σας μπροστά σας ώστε να είναι παράλληλα με το έδαφος όταν έχετε έρθει στο κατώτατο σημείο του καθίσματος. Τώρα σπρώξτε τον εαυτό σας προς τα πάνω με τα γόνατα και αργά ρίξτε τα χέρια κάτω στα πλάγια ερχόμενοι στην αρχική θέση.

Κάντε όσες επαναλήψεις είναι δυνατές από κάθε άσκηση για τουλάχιστον ένα λεπτό. Για τις ώσεις βεβαιωθείτε ότι ασκείτε κάθε πόδι. Ξεκουραστείτε για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αυτόν τον κύκλο πέντε φορές. Στο τέλος, θα πρέπει να νιώθετε ζεστούς τους μυς που ασκήθηκαν.

Η ομορφιά αυτών των ασκήσεων, εκτός από το ότι δεν χρειάζονται εξοπλισμό, είναι ότι ασκούν τις μεγάλες ομάδες μυών του κάτω σώματος, και επομένως καίγοντας περισσότερες θερμίδες από εκείνες που θα έκαιγε η άσκηση των μικρότερων ομάδων του άνω σώματος.

Το μόνο που χρειάζεστε για αυτές τις ασκήσεις είναι ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και μια φόρμα γυμναστικής.

Related Articles

Back to top button