Τριχόπτωση: Αιτίες, Τρόποι Αντιμετώπισης, Συμπληρώματα και Σαμπουάν για την Τριχόπτωση

Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες σε οποιαδήποτε περίοδο της ζωής τους. Αν και μπορεί να είναι ανησυχητικό και λίγο αγχωτικό, πολλές φορές η τριχόπτωση είναι αντιμετωπίσιμη – ειδικά αν καταλάβετε ποιο είναι το πρόβλημα στη ρίζα του!

Εάν γερνάτε, περνάτε εμμηνόπαυση, περνάτε μια αγχωτική περίοδο στη δουλειά ή πάσχετε από κάποια υποκείμενη πάθηση, μπορείτε να δοκιμάστε τα σαμπουάν για τριχόπτωση, τα οποία είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι λειτουργούν για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Ποιες είναι οι κυρίαρχες αιτίες της τριχόπτωσης;

Πολλά πράγματα μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση και ορισμένα είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστούν από άλλα. Ορισμένες από τις επικρατέστερες αιτίες της τριχόπτωσης είναι: υψηλά επίπεδα στρες, ανεπάρκεια βιταμινών, έλλειψη άσκησης, καθιστική ζωή, ανδρική/θηλυκή φαλάκρα, αλωπεκία και άλλες υποκείμενες αιτίες.

Ορισμένες από αυτές τις αιτίες μπορεί να προκαλούν την τριχόπτωσή σας, αλλά είναι επίσης παθήσεις που μπορούν λίγο πολύ να είναι αόρατες, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη τη “διάγνωσή” τους. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών και να μειώσετε την τριχόπτωσή σας!

Πώς μπορείτε να σταματήσετε την τριχόπτωση;

Κάνοντας μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορείτε πραγματικά να κάνετε θαύματα για τα μαλλιά σας! Αλλάζοντας τι τρώτε, πώς ασκείστε, πώς διαχειρίζεστε τα επίπεδα του άγχους σας και φροντίζοντας να λαμβάνετε τις σωστές βιταμίνες και μέταλλα είναι όλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας και να εξαλείψετε την τριχόπτωση!

Διατροφή

Υγιεινή διατροφή για τριχόπτωση

Το να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα σωστά θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετό νερό, βιταμίνες και μέταλλα, διαφορετικά μπορεί πραγματικά να αρχίσετε να παρατηρείτε τριχόπτωση. Οι πιο σημαντικές βιταμίνες για την ανάπτυξη των μαλλιών είναι,

  • Βιταμίνη Β7 (επίσης γνωστή ως βιοτίνη), την οποία μπορείτε να βρείτε στα αυγά, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους, τις γλυκοπατάτες, τα μανιτάρια, τις μπανάνες και το μπρόκολο.
  • Βιταμίνη Α, την οποία μπορείτε να βρείτε στο τυρί, τα λιπαρά ψάρια, τα αυγά, το γάλα και το γιαούρτι.
  • Βιταμίνη Ε, την οποία μπορείτε να βρείτε στα αμύγδαλα, τα φυτικά έλαια, τα φιστίκια και τις κολοκύθες.
  • Βιταμίνη D, την οποία μπορείτε να βρείτε στα αυγά, τα λιπαρά ψάρια και το κόκκινο κρέας
  • Βιταμίνη C, την οποία μπορείτε να βρείτε στα εσπεριδοειδή, τις πιπεριές, το μπρόκολο και τις πατάτες.

Άσκηση

Για να διατηρήσετε το σώμα σας, το μυαλό σας ΚΑΙ τα μαλλιά σας υγιή, η άσκηση είναι το ΚΛΕΙΔΙ! Φροντίζοντας να βγαίνετε έξω και να κάνετε μισή ή μία ώρα γυμναστική κάθε λίγες μέρες. Βεβαιωθείτε ότι ιδρώνετε, γεγονός που βοηθάει στο να ξεβουλώσουν οι θύλακες των τριχών σας και οι πόροι στο τριχωτό της κεφαλής σας. Έτσι μπορεί να διατηρήστε τα μαλλιά σας υγιή και στην πραγματικότητα πολύ καθαρά!

Με την άσκηση, βελτιώνετε επίσης την κυκλοφορία του αίματός σας, πράγμα που σημαίνει ότι αρκετό αίμα γεμάτο θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο φτάνει στους θύλακες των τριχών σας, διατηρώντας τους ευτυχισμένους και υγιείς.

Η άσκηση είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διαχειριστείτε το άγχος – και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα υψηλά επίπεδα άγχους έχουν συνδεθεί με την τριχόπτωση, το να κρατάτε τα επίπεδα άγχους χαμηλά είναι εξαιρετικά σημαντικό!

Διαχείριση του στρες

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τα υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση σε πολλούς ανθρώπους – ειδικά στις γυναίκες. Αν έχετε μια δουλειά με υψηλά ποσοστά στρες, ή ακόμα και αν είστε γονιός που μένει στο σπίτι και αγχώνεται επειδή πρέπει να προσέχει τα παιδιά όλη μέρα, σας έχουμε μερικές συμβουλές χαλάρωσης και ανακούφισης από το άγχος!

Διατηρήστε ημερολόγιο

Η τήρηση ημερολογίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη διαχείριση του στρες. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και καταγράψτε όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Το να βλέπετε τα πράγματα σε ένα κομμάτι χαρτί, καταγεγραμμένα, μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε όσα συμβαίνουν στο κεφάλι σας.

Ζωγραφική

Το σχέδιο ή η ζωγραφική είναι δύο πολύ καλοί τρόποι για να βγείτε από το μυαλό σας και να κάνετε κάτι εκφραστικό και χαλαρωτικό. Δίνοντας στον εαυτό σας λίγο χρόνο για ξεκούραση και εκφράζοντας το πώς αισθάνεστε μέσω της τέχνης, μπορείτε πραγματικά να μειώσετε τα επίπεδα άγχους σας και να αυξήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας!

Διαλογισμός

Το να κάνετε 10 λεπτά διαλογισμό την ημέρα μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας και να μειώσετε τα επίπεδα του στρες.

Με τη μείωση των επιπέδων άγχους σας, με τη σειρά σας, δίνετε στα μαλλιά σας την ευκαιρία να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και να επιστρέψουν στη φυσική τους κατάσταση.

Γιόγκα για την τριχόπτωση

Yoga για τριχόπτωση

Η γιόγκα είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το στρες και να ενσωματώσετε λίγη άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα!

Η γιόγκα είναι ίσως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να συνδυάσετε την ανακούφιση από το στρες και την άσκηση για να δώσετε στα μαλλιά σας την ευκαιρία να ευδοκιμήσουν!

Ελέγξτε για υποκείμενες καταστάσεις

Αν και μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, μπορεί να πάσχετε από κάποια υποκείμενη πάθηση που μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση είναι η έλλειψη βιταμίνης D, η έλλειψη πρωτεϊνών και οι ορμονικές ανισορροπίες.

Εάν έχετε οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να πάσχετε από κάποια πάθηση που μπορεί να προκαλεί την τριχόπτωση, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να πάτε και να μιλήσετε με το γιατρό σας γι’ αυτό.

Σαμπουάν για την τριχόπτωση

Εάν διαπιστώσετε ότι οι παραπάνω συστάσεις μας δεν λειτουργούν για τα μαλλιά σας, γιατί να μην δοκιμάσετε κάποιο φυσικό σαμπουάν που λειτουργεί για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης και την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών;

Αναζητήστε μάρκες που χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά τα οποία έχουν κλινικά αποδειχθεί και δοκιμαστεί ότι λειτουργούν. Μάρκες όπως η KeraHealth έρχονται με μια δοκιμασμένη φόρμουλα που αποδεδειγμένα διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και πυκνώνει τα μαλλιά σας.

Related Articles

Back to top button