Χάπια Κανέλας και Χάσιμο Βάρους

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου, 2019

ΚανέλαΗ κανέλα είναι ένα τύπος αρωματικού μπαχαρικού που χρησιμοποιείται στη μαγειρική όπως επίσης και στην προσθήκη γεύσης σε επιδόρπια και φουρνιστά φαγητά. Αυτό το μπαχαρικό προκύπτει από ένα φυτό το οποίο ανήκει στο γένος Κιννάμομων, το οποίο είναι γηγενές στην Ινδία, το Νεπάλ και το Μπανγκλαντές.

Στην παραδοσιακή ιατρική αυτό το αρχαίο μπαχαρικό χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση μολύνσεων, φλεγμονών και άλλων προβλημάτων υγείας. Μερικές μελέτες επίσης αποκαλύπτουν ότι η κανέλα ρυθμίζει αποτελεσματικά το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα και ευνοεί την απώλεια βάρους.

Στην πραγματικότητα η κανέλα εξάγεται από αρκετά φυτά με το πιο συχνό να είναι η Κασσία Κεϋλάνης ή αλλιώς «πραγματική» κανέλα. Ο κορμός της Κασσίας Κεϋλάνης είναι γεμάτος με εύφλεκτα έλαια τα οποία προκαλούν απώλεια βάρους όπως τη κιναμαλδεύδη, το ευγενέλαιο και το τρανσκινναμικό οξύ. Η κανέλα είναι επίσης πλούσια στα αντιοξειδωτικά τανίνες, κατεχίνες και προανθοκυανιδίνες, όπως επίσης και στα μονοτερπένια και τα σεσκιτερπένια.

Πως τα Χάπια Κανέλας ευνοούν την Απώλεια Βάρους.

Ρύθμιση του επιπέδου ινσουλίνης

Η κανέλα έχει την μοναδική ικανότητα να μιμείται την δραστηριότητα της ινσουλίνης στο αίμα, μειώνοντας τις μέγιστες τιμές της γλυκόζης στο αίμα. Για τους διαβητικούς οι ξαφνικές αιχμές στο μέγιστο και οι ακόλουθες μεταπτώσεις της γλυκόζης έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Όμως ακόμη και οι μη διαβητικοί μπορούν να επωφεληθούν από την ικανότητα της κανέλας να ρυθμίζει το επίπεδο ινσουλίνης στο σώμα. Όταν τα επίπεδα ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα είναι ισορροπημένα, θα έχετε λιγότερες λιγούρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου να φάτε παραπάνω. Ισορροπημένη γλυκόζη στο αίμα επίσης σημαίνει και λιγότερο αποθηκευμένο λίπος.

Μείωση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα

Αυτή η ωφέλεια σχετίζεται με την παραπάνω. Όταν το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα είναι χαμηλό, δεν σας έρχονται έντονες λιγούρες. Αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην απώλεια βάρους. Ελέγχοντας το επίπεδο ινσουλίνης, μειώνεται το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα ως επακόλουθο.

Οι μελέτες δείχνουν ότι προσθέτοντας κανέλα σε οποιοδήποτε γεύμα μπορείτε να μειώσετε τον γλυκαιμικό δείκτη μέχρι και κατά 29%! Τρώγοντας τροφές με χαμηλή γλυκαιμική περιεκτικότητα, μειώνει τα ακατάστατα επίπεδα γλυκόζης στο σώμα και αυτό είναι το κλειδί για απώλεια βάρους!

Επιταχύνει τον ρυθμό μεταβολισμού

Ναι, η λήψη χαπιών κανέλας βοηθάει στην επιτάχυνση του ρυθμού μεταβολισμού! Η λήψη χαπιών κανέλας τακτικά επιτρέπει στο σώμα να επεξεργαστεί την ζάχαρη και τους υδατάνθρακες με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό. Επιπρόσθετα, η επεξεργασμένες πλέον αυτές τροφές χρησιμοποιούνται εξ’ ολοκλήρου από το σώμα και έτσι δεν μετατρέπονται σε αποθηκευμένο λίπος! Η ιδέα και μόνο της κατανάλωσης κανέλας προκαλεί μια πολύπλοκη αντίδραση μεταβολισμού στο σώμα η οποία είναι παρόμοια με αυτή που προκαλείται με κατανάλωση καυτερών πιπεριών. Επειδή η κανέλα χρησιμοποιεί πολύ λίγη ενέργεια για τον μεταβολισμό, κυκλοφορεί στο σώμα σε πολύ μεγαλύτερο ρυθμό, επιτρέποντας σας να καίτε περισσότερες θερμίδες.

Μειώνει την «κακή» χοληστερίνη

Η «κακή» χοληστερίνη προκαλεί την συγκέντρωση λιπαρών ιζημάτων στις αρτηρίες. Όπως κατακάθονται αυτά τα λιπαρά ιζήματα, το σώμα γίνεται ευάλωτο σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Μια κλινική μελέτη απέδειξε ότι οι διαβητικοί ασθενείς που πήραν μια δόση κανέλας την ημέρα είχαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης από αυτά που είχαν πριν την έναρξη της μελέτης.

Μειώνει το κοιλιακό λίπος

Η λήψη χαπιών κανέλας μπορεί να επηρεάσει το κοιλιακό λίπος περισσότερο από άλλα μέρη του σώματος με λίπος. Μελέτες δείχνουν ότι το σπλαχνικό λίπος γύρω από την κοιλιά είναι το πιο επικίνδυνο από τα λίπη του σώματος. Γιατί;

Σε αντίθεση με άλλους τύπους αποθηκευμένου λίπους , το σπλαχνικό λίπος περικλείει τα όργανα συμπεριλαμβανομένων της καρδιάς και του ήπατος. Όταν η καρδιά και το συκώτι περικλειστούν από σπλαχνικό λίπος δεν μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο. Η κανέλα έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το κοιλιακό λίπος!

Όσο λιγότερο λίπος έχετε στην κοιλιακή χώρα τόσο το καλύτερο για την υγεία σας!

Save