Συμπληρώματα για αδυνάτισμα: Τι πρέπει να γνωρίσετε

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου, 2018

Συμπληρώματα για το αδυνάτισμαΑν θέλετε να χάσετε βάρος, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να ψάχνει τις επιλογές του σε συμπληρώματα για αδυνάτισμα από αυτές που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Δεν υπάρχει λόγος να αρνηθούμε την ύπαρξη ουσιαστικά εκατοντάδων χιλιάδων διαφορετικών συμπληρωμάτων διατροφής για το αδυνάτισμα στην αγορά, όπου το καθένα προβάλλει τις δικές του διεκδικήσεις.

Πως μπορείτε να ξέρετε ποια συμπληρώματα για το αδυνάτισμα λειτουργούν καλύτερα; Και πως μπορείτε να μάθετε από ποια θα πρέπει να μείνετε μακριά;

Είναι περίπλοκο το ζήτημα του ποια συμπληρώματα για το αδυνάτισμα θα είναι αποτελεσματικά και ποια απλά θα ανοίξουν τρύπα στο πορτοφόλι σας. Οπότε είναι σημαντικό να σκεφτείτε πολύ προσεκτικά την επιλογή για σας.

Ας συζητήσουμε κάποια σημαντικά θέματα για τα αυτά τα συμπληρώματα διατροφής.

Τι κάνουν τα συμπληρώματα για αδυνάτισμα

Ας συζητήσουμε πρώτα το τι ακριβώς κάνουν αυτά τα συμπληρώματα. Είναι συμπληρώματα διατροφής που διοχετεύονται στην αγορά και είναι σχεδιασμένα να κάνουν όλη τη διαδικασία απώλειας βάρους πολύ πιο εύκολη. Ανάλογα με τον τύπο του συμπληρώματος, απευθύνονται σε διαφορετικό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Μερικά χάπια έχουν σχεδιαστεί να σας βοηθήσουν να πολεμήσετε την πείνα ενώ κάποια άλλα είναι σχεδιασμένα να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υπάρχουν συμπληρώματα αδυνατίσματος τα οποία έχουν σαν στόχο την αύξηση του ρυθμού μεταβολισμού ώστε να καίτε περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μερικά άλλα έχουν συνδυαστικό σχεδιασμό και επιχειρούν να κάνουν όλα τα παραπάνω συγχρόνως.

Το καλό με όλα τα διαφορετικά συμπληρώματα για το αδυνάτισμα που υπάρχουν στην αγορά είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε στη δίαιτα σας και να βρείτε ένα συμπλήρωμα που να τα αντιμετωπίζει.

Ένα πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι τα συμπληρώματα για το αδυνάτισμα δεν θα προκαλέσουν απώλεια βάρους αυτόματα. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων νομίζει κάτι τέτοιο και απογοητεύεται όταν δεν βλέπει τα αποτελέσματα τα οποία νόμιζε ότι θα έπαιρνε.

Τα συμπληρώματα θα βοηθήσουν στη διευκόλυνση της παρακολούθησης της δίαιτας και του πλάνου γυμναστικής σας, αλλά δεν θα κάψουν λίπους από μόνα τους. Είναι σημαντικό να το καταλάβετε αυτό και να το θυμάστε πάντα, ώστε να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι θα κάνουν για σας τα χάπια αυτά.

Η σωστή χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής για το αδυνάτισμα

Αφού κάνετε μια επισταμένη έρευνα και επιλέξετε το συμπλήρωμα για το αδυνάτισμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, το επόμενο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι θα το χρησιμοποιήσετε σωστά.

  • Για καλύτερα αποτελέσματα, είναι καλό να ξεκινήσετε με την χαμηλότερη δοσολογία που αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης στο κουτί.Έτσι θα αξιολογήσετε την αντίδραση σας στο συμπλήρωμα αυτό και θα μπορέσετε να αυξήσετε την δόση αν όλα πάνε καλά. Κάποιοι μπορεί να υποστούν παρενέργειες, οπότε θα πρέπει να μάθετε την ανεκτικότητα σας πρώτα. Αν πάρετε μεγάλες δόσεις μπορεί να μάθετε με τον άσχημο τρόπο ότι αυτό το χάπι δεν κάνει για σας.
  • Στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να αποφεύγετε να τα παίρνετε λίγο πριν πάτε για ύπνο.Τα περισσότερα συμπληρώματα αδυνατίσματος θα προκαλέσουν διέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος η οποία ευθύνεται για την πρόσθετη ενέργεια όταν παίρνετε αυτά τα συμπληρώματα. Αν τα πάρετε πριν πάτε για ύπνο θα δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην παίρνετε χάπια αδυνατίσματος μετά τις πέντε το απόγευμα. Αλλιώς μάλλον δεν θα κοιμηθείτε καλά.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες χρήσης για το χάπι που σκέφτεστε να πάρετε. Μερικά χάπια αδυνατίσματος θα πρέπει να λαμβάνονται το πρωί με άδειο στομάχι ενώ κάποια άλλα θα πρέπει να λαμβάνονται με το φαγητό.
  • Πίνετε πολύ νερό για να μην πάθετε αφυδάτωση. Πολλά χάπια αδυνατίσματος θα σας κάνουν να νιώσετε διψασμένοι ενώ μην ξεχνάτε ότι το νερό είναι καλό και για την αποτοξίνωση του σώματος.
  • Μερικά χάπια αδυνατίσματος συνιστούν και την ύπαρξη σχεδίων δίαιτας και προτείνουν σωματική άσκηση.Τα συμπληρώματα για το αδυνάτισμα υπάρχουν για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε κακές συνήθειες και να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής για να διατηρηθεί η απώλεια βάρους σας για πολύ καιρό. Συνήθως σας επιτρέπουν να τρώτε τρία ή περισσότερα μικρά γεύματα μαζί με σνακ και νερό. Μην αποφεύγετε τα γεύματα ή τα σνακ – τα χρειάζεστε για να διατηρήσετε τον μεταβολισμό σας σε λειτουργία και για να μην νιώθετε πεινασμένοι.