Συμβουλές για χάσιμο του κοιλιακού λίπους

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιουνίου, 2016

Άντρας με υπερβολικό λίπος στην κοιλιάΠολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι μπορούν να χάσουν βάρος σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Για παράδειγμα αν έχετε «σαμπρέλα» στην κοιλιακή χώρα μπορεί να νομίζετε ότι κάνοντας χιλιάδες κοιλιακούς θα διορθώσετε το πρόβλημα. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, θα πρέπει να σκέφτεστε ολόκληρο το σώμα σας ως σύνολο και όχι μόνο ορισμένες προβληματικές περιοχές. Μπορεί να απογοητευτείτε όταν μετά από όλους αυτούς τους κοιλιακούς θα δείτε ότι η σαμπρέλα παραμένει. Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες για το πώς θα ξεφορτωθείτε το ενοχλητικό κοιλιακό πάχος.

Διώξτε τις τοξίνες

Μια καλή αποτοξίνωση του σώματος σας είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε για να διώξετε το λίπος, ειδικά το πεισματάρικο κοιλιακό πάχος. Όταν οι τοξίνες φύγουν από το σώμα, αυτό δουλεύει στα καλύτερα του και σας κάνει να νιώθετε καλά.

Αλλάξτε αυτά που τρώτε

Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή από φυσικές, υγιεινές και θρεπτικές τροφές. Οι διατροφολόγοι προτείνουν ένα μικρό γεύμα κάθε τρείς ώρες και κατανάλωση λιγότερων υδατανθράκων το βράδι.

Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη

Οι διατροφολόγοι θα σας πουν ότι η πρωτεΐνη είναι σημαντική για αδύνατο σώμα. Όσο μεγαλώνουμε, τα σώματα μας παράγουν περισσότερη ινσουλίνη απ’ όση χρειαζόμαστε καθώς υπάρχει απώλεια μυϊκής μάζας. Ως αποτέλεσμα, το λίπος αποθηκεύεται καθώς η ινσουλίνη λέει στο σώμα να κρατήσει το λίπος. Περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή μπορεί να σας κάνει ανθεκτικούς στην αντίσταση στην ινσουλίνη οπότε δεν θα αποθηκεύετε λίπος.

Πίνετε πολύ νερό

Γυναίκα με μπουκάλι νερό στο χέριΔεν είναι μυστικό ότι θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό. Τίποτα δεν απομακρύνει καλύτερα τις τοξίνες από το σώμα από το νερό, συν του ότι θα νιώθετε χορτασμένοι για περισσότερο και θα έχετε περισσότερη ενέργεια.

Κουνήστε την καρδιά σας

Η καρδιά είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την απώλεια κάθε είδους λίπους, ιδιαίτερα πεισματάρικου λίπους. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, δεν υπάρχει ειδική άσκηση η οποία θα διώξει το κοιλιακό λίπος, αλλά κάνοντας μια άσκηση για την καρδιά 30 λεπτά 3 φορές την εβδομάδα θα αυξήσει τον μεταβολισμό σας και όταν συνδυαστεί με υγιεινή διατροφή θα κάψει το λίπος.

Πως είναι η γιόγκα σας;

Γυναίκα κάνει yogaΟι γυναίκες που κάνουν γιόγκα έχουν λιγότερο κοιλιακό λίπος από αυτές που κάνουν μόνο καρδιοτονωτικές ασκήσεις ή δεν ασκούνται καθόλου. Πως συνδέεται η γιόγκα με την απώλεια βάρους; Το ζήτημα είναι η κορτιζόλη ή αλλιώς η ορμόνη του στρες που συνδέεται με το κοιλιακό λίπος. Δεν σας ενδιαφέρει η γιόγκα; Δεν πειράζει καθώς οποιαδήποτε μορφή χαλάρωσης θα χαμηλώσει τα επίπεδα κορτιζόλης.

Συμπερασματικά, η αλήθεια για την απώλεια του πεισματικού κοιλιακού λίπους είναι ότι απλά δεν υπάρχει κάποιο μαγικό κόλπο ή θαύμα. Σταματήστε να χαλάτε χρήματα σε προϊόντα και μαραφέτια τα οποία το μόνο που θα κάνουν είναι να σας απογοητεύσουν και να σας εκνευρίσουν. Μάθετε πως να τρέφεστε με υγιεινές, φυσικές τροφές, πίνετε νερό, μειώστε το στρες και σηκωθείτε από τον καναπέ και κουνηθείτε. Δεν θα νιώσετε καλά άμεσα, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα αποκτήσετε την λεπτή μέση που ονειρεύεστε.

Save