7 Συμβουλές για Φυσική Απώλεια Βάρους

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου, 2017

Φυσική Απώλεια ΒάρουςΤο υπέρβαρο είναι μια επιδημία στις μέρες μας, και με όλα τα «θαυματουργά» χάπια διαίτης και τις προτεινόμενες θεραπείες είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μπορεί να χάσει βάρος με φυσικό τρόπο χωρίς συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα ή δίαιτες πείνας. Η φυσική απώλεια βάρους είναι ένας πολύ πιο ασφαλής τρόπος για αδυνάτισμα και ευεξία.

Πριν ξεκινήσετε κάποιο τραβηγμένο πρόγραμμα αδυνατίσματος, διαβάστε τις ακόλουθες απλές συμβουλές για φυσικό αδυνάτισμα που όλοι μπορούν να ακολουθήσουν. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να χάσετε τα έξτρα κιλά όσο νομίζατε.

1. Σχεδιασμός Γευμάτων

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ελέγχετε τι τρώτε και τις θερμίδες σας είναι να σχεδιάσετε τα καθημερινά σας γεύματα. Όταν ξεκινήσετε τη μέρα γνωρίζοντας ακριβώς τι θα φάτε, θα είναι πιο δύσκολο να δελεαστείτε από ένα ντόνατ ή ένα γεύμα γρήγορου φαγητού.

2. Πίνετε πολύ νερό

Η ύπαρξη αρκετού νερού είναι πολύ σημαντική στο αδυνάτισμα και γενικά κρατάει το σώμα υγιές. Προσπαθήστε για 8 ως 13 ποτήρια νερό την ημέρα. ΘΑ νιώσετε περισσότερη ενέργεια και θα είστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

3. Πάτε αργά

Αντί να αλλάξετε αμέσως όλες σας τις διατροφικές και γυμναστικές συνήθειες σας, καλό θα ήταν να αλλάζετε τα πράγματα σταδιακά ώστε το σώμα σας να μπορέσει να προσαρμοστεί στις αλλαγές.

4. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Το να θέσετε εφικτούς στόχους για αδυνάτισμα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το πρόγραμμα σας και να μην απογοητευτείτε ή πιεστείτε. Σημειώνετε τους στόχους σας όπως τους πετυχαίνετε.

5. Κάντε αρκετή γυμναστική

Για φυσικό αδυνάτισμα χωρίς πρόσθετα διατροφής είναι πιο εύκολο να προσθέσετε τακτική άσκηση στο πρόγραμμα σας. Δεν θα νιώσετε μόνο δυνατότεροι αλλά θα βελτιωθεί και η διάθεση σας και γενικά θα νιώθετε καλύτερα.

6. Δεν χρειάζεται να είστε πολύ αυστηροί

Τίποτα δεν σταματά το πετυχημένο αδυνάτισμα πιο γρήγορα από το να πεινάτε και να μην φάτε ποτέ κάτι που σας αρέσει. Όπως λέει το ρητό, «παν μέτρον άριστον», ειδικά για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Το φυσικό αδυνάτισμα σας επιτρέπει να καταναλώνετε τις αγαπημένες σας τροφές ή σνακ με μέτρο.

7. Μετρήστε τα φαγητά σας

Το να πεινάτε ή να κόβετε τελείως κάποιες τροφές δεν είναι φυσικός τρόπος διατροφής και ζωής. Είναι σημαντικό να τρώτε τα φαγητά που σας αρέσουν ελέγχοντας τις μερίδες σας και τις ποσότητες που τρώτε.

Όταν είστε έτοιμοι να αδυνατίσετε, προσπαθήστε να το κάνετε με φυσικό τρόπο, χωρίς συμπληρώματα διατροφής ή δραστικά μέτρα όπως η λιποαναρρόφηση. Δεν υπάρχουν μαγικά χάπια ή θεραπείες για χάσιμο βάρους, οπότε ακολουθείστε μερικές από τις παραπάνω συμβουλές και νιώστε ωραία!