6 Τρόποι να έχετε Κίνητρα για Πρωινή Γυμναστική

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουαρίου, 2019

Ζευγάρι κάνει πρωινό τρέξιμοΟι πρωινές ώρες είναι μια πολύ καλή στιγμή για γυμναστική πριν οι στρεσαριστικές δραστηριότητες της ημέρας ξεκινήσουν. Όμως αν το κάνετε για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί μετά να χάσετε το κίνητρο σας για να σηκωθείτε και να ξεκινήσετε τις ασκήσεις σας.

Όταν συμβεί κάτι τέτοιο, ακολουθείστε τις ακόλουθες 6 συμβουλές για να ξανα-ξεκινήσετε τη μηχανή σας.

1. Βάλτε το Ξυπνητήρι μακριά από το Κρεββάτι σας

Αν το ξυπνητήρι σας είναι σε κοντινή απόσταση, είναι εύκολο να το κλείσετε και να ξανακοιμηθείτε. Αν όμως είναι κάπου πιο μακριά και θα πρέπει να σηκωθείτε για να το κλείσετε, είναι πιο πιθανό να μείνετε ξύπνιοι. Ένα άλλο κόλπο για κίνητρο είναι να φορτώσετε το αγαπημένο σας τραγούδι για γυμναστική στο ξυπνητήρι σας (αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα) και να το ρυθμίσετε να παίζει σαν ήχους αφύπνισης.

2. Γυμναστείτε μ’ έναν Φίλο

Το να δίνετε λογαριασμό είναι μεγάλο κίνητρο. Κανείς δεν θέλει να είναι εκείνος που δεν θα εμφανιστεί σ’ ένα προδιαγεγραμμένο ραντεβού για γυμναστική. Για να πούμε και την αλήθεια, ο σύντροφος σας μπορεί να μην ήθελε ούτε εκείνος/εκείνη να σηκωθεί και να γυμναστεί, αλλά επειδή δεν ήθελε να σας απογοητεύσει (και το αντίθετο) κάνατε μαζί το πρόγραμμα σας και είστε και οι δύο πιο ευτυχείς γι’ αυτό.

3. Θέστε Στόχους

Το να έχετε κάτι να κυνηγήσετε δίνει πάντα κίνητρο. Είναι το καρότο στο τέλος του σχοινιού. Η λήψη της ανταμοιβής αξίζει το ταξίδι για να την πάρετε το οποίο σε αυτή την περίπτωση είναι να σηκωθείτε για να γυμναστείτε.

4. Χρησιμοποιείστε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Το να έχετε στόχους και να δίνετε λογαριασμό είναι κάτι, αλλά σκεφτείτε σε πιο ευρύ κοινωνικό περιβάλλον και κάντε γνωστούς τους στόχους σας. Η δημοσίευση των προσπαθειών σας για καλή φυσική κατάσταση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (και η καζούρα αν τεμπελιάσετε) είναι αρκετό κίνητρο για να σηκωθείτε το πρωί και να γυμναστείτε.

5. Προετοιμαστείτε την Προηγούμενη Νύχτα

Αν το βρίσκετε δύσκολο να ξεκινήσετε το πρωί, μπορεί να χάσετε αρκετή ώρα να οργανωθείτε και να ετοιμαστείτε για τη γυμναστική σας. Αν όμως βγάλετε τα αθλητικά σας ρούχα και εξοπλισμό το προηγούμενο βράδι, θα μπορέσετε να γλυτώσετε πολύτιμο χρόνο και να τον αφιερώσετε στην γυμναστική σας.

6. Ανταμείψτε τον εαυτό σας με Πρωϊνό

Κομμάτι των στόχων θα πρέπει να είναι και η αμοιβή προς τον εαυτό σας όταν καταφέρνετε να πετύχετε διαφορετικά σημεία του προγράμματος σας. Μια σύντομη ανταμοιβή θα μπορούσε να είναι ένα καλό πρωινά μετά το τέλος της γυμναστικής σας. Μπορεί να θελήσετε να φάτε κάτι πριν την γυμναστική όπως μια μπανάνα ή μια χούφτα αμύγδαλα, αλλά το πραγματικό βραβείο έρχεται στο τέλος του προγράμματος μ’ ένα μπολ πλιγούρι με φρούτα ή καρπούς ή αυγά ομελέτα με σπανάκι.

Ένα μακροπρόθεσμος στόχος θα μπορούσε να ήταν ένα νέο κοστούμι (σε μικρότερο μέγεθος) ή ένα νέο σετ αθλητικών ρούχων. Μην σαμποτάρετε τις προσπάθειες σας αμείβοντας τον εαυτό σας με ανθυγιεινή τροφή.