Χρησιμοποιήσετε την πισίνα για να διατηρήστε σε φόρμα στις διακοπές

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτεμβρίου, 2018

Πισίνα ξενοδοχείουΝα διατηρήστε σε φόρμα και να διασκεδάζετε στις διακοπές σας συγχρόνως είναι κάτι που είναι δυνατό αν χρησιμοποιήσετε την πισίνα του ξενοδοχείου σας. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κάνετε μια καλή γυμναστική ενώ είστε μέσα στο νερό.

Ένας βασικός τρόπος είναι απλά το περπάτημα μέσα στο νερό όταν αυτό είναι σε ύψος από τη μέση ως το στήθος σας. Το να κινείτε το σώμα σας κόντρα στην αντίσταση του νερού θα ανεβάσει τους σφυγμούς σας και θα κάψει θερμίδες.

Μερικά μέρη έχουν έναν διευθυντή αθλητικών που οργανώνει αθλήματα στο νερό όπως το volley. Μπείτε στο νερό και παίξτε. Πηδώντας πάνω κάτω και κινούμενοι από τη μία πλευρά στην άλλη για να χτυπήσετε τη μπάλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για μια καλή εκγύμναση. Μία άλλη δραστηριότητα στο νερό που είναι πολύ καλή είναι μια τάξη αερόβιας γυμναστικής στο νερό.

Η κολύμβηση σε γύρους αρκετές φορές θα κάνει την καρδιά σας να χτυπάει αν η πισίνα δεν έχει πολύ κόσμο ή αν το μέρος που μένετε έχει μικρή πισίνα. Η κολύμβηση σε ελεύθερο στυλ για μια ώρα θα κάψει μεταξύ 817 και 572 θερμίδες για έναν άντρα 85 κιλών ανάλογα με την ταχύτητα κολύμβησης. Αν υπάρχει πολύς κόσμος απλά κολυμπήστε εκεί που είστε. 14 λεπτά θα κάψουν και πάλι 200 θερμίδες. Μπορείτε να υπολογίσετε πόσες θερμίδες καίτε με κάθε στιλ κολύμβησης εδώ.

Αν μπορείτε να βρείτε ένα σκληρό σωσίβιο για ναυαγοσώστες από το κέντρο δραστηριοτήτων μπορείτε να επεκτείνετε τις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μέσα στο νερό. Για παράδειγμα, δέστε το κάτω από τα χέρια σας και γύρω από την πλάτη σας. Ξαπλώστε λίγο προς τα πίσω και κινήστε τα πόδια σας σαν να κάνετε ανακλινόμενο ποδήλατο. Ή βάλτε το ανάμεσα στα πόδια σας και περιστραφείτε από την μία πλευρά στην άλλη. Μια άλλη επιλογή είναι να κινηθείτε σαν να κάνατε κανονικά ποδήλατο.

Αν υπάρχει τάξη υδρόβιας αεροβικής, το πιο πιθανό είναι να έχουν βαράκια αφρού που να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Κρατήστε τα με τα χέρια σας απλωμένα προς τα έξω και κατεβάστε τα μέχρι να ακουμπήσετε τα πλευρά των μηρών σας. Ή κρατείστε τα βαράκια μπροστά σας κάθετα και φέρτε τα χέρια σας όσο πιο πίσω μπορείτε και ξανά μπροστά στην αρχική τους θέση. Άλλη μια πρόταση είναι να κρατήσετε τα βαράκια οριζόντια μπροστά σας και να τα σπρώξετε προς τα κάτω ισιώνοντας τους ώμους. Τρία σετ από 15 επαναλήψεις από κάθε άσκηση θα κάνει τα χέρια σας να καίνε, αν δεν έχετε συνηθίσει να το κάνετε.

Η άσκηση σε νερό είναι ένας από τους πιο ευχάριστους τρόπους για γυμναστική. Και επειδή το νερό συνήθως είναι πιο δροσερό από τον αέρα, δεν ζεσταίνεστε ή ιδρώνετε όταν γυμνάζεστε. Επειδή δεν έχει μεγάλες επιπτώσεις, είναι πιο εύκολο για τις αρθρώσεις από γυμναστική στο έδαφος. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος εκγύμνασης!