Διεγερτικά και αδυνάτισμα

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου, 2018

Καφέ Espresso - Η καφεϊνη είναι ένα από τα πιο γνωστά διεγερτικάΤα διεγερτικά χρησιμοποιούνται γενικά σε συμπληρώματα για αδυνάτισμα για τα αποτελέσματα που προσφέρουν στον φυσικό μεταβολισμό του σώματος και για της ιδιότητες καταστολής της όρεξης που έχουν.

Τα διεγερτικά ονωτικά μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν που κάνει δίαιτα περισσότερη ενέργεια, και επομένως περισσότερη αντοχή κάτι που είναι ωφέλιμο στην άσκηση, επιτρέποντας στον χρήστη να γυμναστεί για περισσότερη ώρα χωρίς να κουράζεται.

Κοινά συστατικά διεγερτικά

Το πιο συχνό διεγερτικό που χρησιμοποιείται σε χάπια αδυνατίσματος είναι η καφεΐνη. Βοηθάει στην αίσθηση του κορεσμού έτσι ώστε ο πειρασμός να καταναλώνονται σνακ μεταξύ των γευμάτων να μειώνεται. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικά αποτελέσματα στον ρυθμό που το σώμα καίει θερμίδες, βοηθώντας στην ταχύτερη καύση λίπους.

Η καφεΐνη αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης επινεφρίνη (γνωστής και ως αδρεναλίνη) στο αίμα. Η επινεφρίνη φτάνει μέσω του αίματος στα σημεία που είναι αποθηκευμένο το λίπος και στέλνει μηνύματα στον εγκέφαλο να διαλύσει αυτά τα αποθέματα τα οποία στη συνέχεια απελευθερώνονται στη ροή του αίματος.

Διεγερτικά και αδυνάτισμαΈνα άλλο δημοφιλές διεγερτικό που βρίσκεται στα συμπληρώματα αδυνατίσματος είναι το εκχύλισμα Dendrobium Nobile το οποίο προέρχεται από τις ορχιδέες. Αυτό είναι ένα θερμογεννετικό υποκατάστατο της εφέδρας και χρησιμοποιείται για να επιταχύνει τον μεταβολισμό και να καταστείλει την όρεξη.

Είναι κακά τα διεγερτικά;

Τα διεγερτικά, όταν χρησιμοποιούνται με μέτρο, είναι ασφαλή για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι περιεκτικότητες που βρίσκονται στα περισσότερα φυσικά συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα είναι μέσα στα όρια της προτεινόμενης καθημερινής λήψης.

Αν έχετε ευαισθησία στην καφεΐνη (καρδιακές αρρυθμίες, νευρικότητα) είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτού του είδους τα διεγερτικά. Άτομα με πιθανά προβλήματα υγείας θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει διεγερτικά.

Υψηλές δόσεις καφεΐνης μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία ακόμη κι αν δεν έχετε κάποια ευαισθησία. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να λαμβάνεται χάπια διαίτης που περιέχουν διεγερτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι πριν πάτε για ύπνο. Επιλέξτε ένα χάπι διαίτης που σας προτείνει τη λήψη του πριν το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα για καλύτερα αποτελέσματα χωρίς να επηρεάζει τον ύπνο σας.

Πώς να διαλέξετε χάπια αδυνατίσματος

Τα συμπληρώματα αδυνατίσματος που περιέχουν διεγερτικά δεν είναι για όλο τον κόσμο, αλλά μπορούν να βοηθήσουν όσους είχαν κακά αποτελέσματα με άλλα χάπια αδυνατίσματος, ειδικά στις περιπτώσεις με προβλήματα στον έλεγχο των θερμίδων και τις λιγούρες. Δεν είναι σχεδιασμένα για χρήση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα αλλά μπορούν να παρέχουν μια δυνατή αρχική ώθηση.