Απλά βήματα επιτάχυνσης του μεταβολισμού και καύσης λίπους

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου, 2018

Γυναίκα με μπικίνι κάνει δίαιταΣιχαίνεστε τη δίαιτα; Δεν είστε οι μόνοι! Αν υπάρχει κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν, αυτό είναι η περικοπή των θερμίδων.

Αλλά, αν θέλετε να χάσετε βάρος και να τονώσετε το σώμα σας, ξέρετε ότι θα πρέπει να λαμβάνετε λιγότερες θερμίδες κάθε μέρα από όσες καίτε. Ας δούμε τώρα το άλλο σκέλος της εξίσωσης που είναι η λύση αύξησης αυτής της καύσης, αντί να επικεντρωνόμαστε στη λύση της μείωσης της λήψης θερμίδων.

Είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός και απολαυστικός τρόπος αδυνατίσματος και αν γίνει με τον σωστό τρόπο, θα παράγει και εκπληκτικά αποτελέσματα. Αν ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα μπορείτε να αυξήσετε στα γρήγορα τον ρυθμό μεταβολισμού σας ο οποίος είναι αυτός που καθορίζει τον αριθμό των θερμίδων που καίτε κάθε μέρα.

Αν μάλιστα τον φτάσετε σε πολύ ψηλά επίπεδα θα διαπιστώσετε ότι θα τρώτε περισσότερη τροφή και όμως θα χάνετε ακόμη βάρος!

Αν σας ακούγεται σαν κάτι που σας ενδιαφέρει, δείτε τις παρακάτω ιδέες.

Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη

ΑυγάΤο πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε αν θέλετε να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας είναι η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης. Πολλές γυναίκες δυστυχώς δεν λαμβάνουν αρκετή πρωτεΐνη όταν κάνουν δίαιτα με αποτέλεσμα τα αποτελέσματα της να είναι μειωμένα.

Για κάθε 100 θερμίδες ισοδύναμης σε πρωτεΐνη τροφής που καταναλώνετε, το σώμα σας ουσιαστικά θα επωφεληθεί μόνο τις 75. Αν λαμβάνατε τις ίδιες 100 θερμίδες σε λιπαρά ή υδατάνθρακες το σώμα σας θα έπαιρνε 98 ή 94 από αυτές. Βλέπετε τη διαφορά;

Τρώγοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη πιο συχνά αυξάνετε τον ρυθμό μεταβολισμού σας κατά 25% οπότε αυτός είναι ένας πολύ γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να κάψετε λίπος πιο γρήγορα.

Κάνετε ασκήσεις υψηλής έντασης

Γυναίκα κάνει βάρηΔεύτερον, το επόμενο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας είναι η εκτέλεση ασκήσεων με υψηλότερη ένταση. Το πιο καλό με αυτές τις ασκήσεις είναι ότι όχι μόνο θα σας φέρουν σε φόρμα πιο γρήγορα αλλά θα μειώσουν και τον χρόνο που ξοδεύετε στα γυμναστήρια.

Αν κάνετε γυμναστική υψηλής έντασης, είτε είναι ασκήσει για τόνωση της καρδιάς, είτε η άρση βαρών, μπορείτε να μπείτε και να βγείτε από το γυμναστήριο μέσα σε 20 – 25 λεπτά. Για όποιον έχει γεμάτο πρόγραμμα είναι ακριβώς αυτό που του χρειάζεται.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι μετά από τέτοια άσκηση, ο μεταβολισμός σας θα παραμείνει αυξημένος για περίοδο 48 ωρών. Αυτό σημαίνει ότι θα καίτε λίπος βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά στην τηλεόραση αργότερα το βράδι.

Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο συμπλήρωμα αύξησης ρυθμού μεταβολισμού

Φυτικά χάπια αδυνατίσματοςΟ τρίτος τρόπος για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα συμπλήρωμα για το αδυνάτισμα που λειτουργεί σαν διεγερτικό του μεταβολισμού ώστε να καίτε συνέχεια περισσότερες θερμίδες.

Υπάρχουν πολλά χάπια αύξησης του μεταβολισμού στην αγορά. Ένα από τα πιο γνωστά αυξητικά του μεταβολισμού είναι η καφεΐνη η οποία αυξάνει την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί το σώμα σας και σας παρέχει και ακόμη περισσότερη για να γυμναστείτε. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τα συμπληρώματα που περιέχουν μόνο καφεΐνη. Υπερβολική δόση θα σας κάνει να αισθανθείτε νευρικοί.

Να θυμάστε ότι τα συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την κατάλληλη δίαιτα καύσης λίπους και το κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης. Όταν όμως καταφέρετε να συνδυάσετε σωστά και τα τρία, το αποτέλεσμα στο αδυνάτισμα θα είναι απαράμιλλο.