Η αυτορυθμιζόμενη διατροφή ή αλλιώς η αντιδίαιτα

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου, 2019

Κορίτσι με φρούτα στην κοιλιάΚάτι που είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοηθεί είναι το παράπονο κοριτσιών στην ηλικία των 11 και 12 ετών για το ότι θεωρούν τα σώματα τους πολύ παχιά. Αυτή η εμμονή έχει πραγματικά βγει εκτός κάθε ελέγχου.

Αν υπάρχει συνεχής δίαιτα μπορεί να υπάρξουν προβλήματα υγείας ή και χειρότερα. Όταν δεν υπάρχει τροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτι θα χαλάσει και τότε είτε θα βρείτε τον εαυτό σας να το παρακάνει στο φαγητό είτε ακόμη χειρότερα. Αν αρχίσετε να χάνετε τον έλεγχο της δίαιτας σας, μπορεί να καταλήξετε να πάσχετε από ανορεξία.

Μερικοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται για τις εναλλακτικές στο συνεχές πρόβλημα της αυξομείωσης του βάρους τους σαν γιο-γιο. Μία τέτοια εναλλακτική λύση είναι η αυτορυθμιζόμενη διατροφή ή αλλιώς η αντιδίαιτα.

Το σχέδιο είναι πολύ απλό: αν πεινάτε, τρώτε. Αν δεν πεινάτε, δεν τρώτε. Και όταν τρώτε, σταματήστε όταν νιώσετε χορτάτοι. Μπορεί να θεωρήσετε αυτό το σχέδιο ως πολύ περίεργο. Μπορεί επίσης να πάρετε λίγο βάρος πριν αρχίσετε να χάνετε. Όμως αυτό το σχέδιο θα επαναφέρει τον οργανισμό σας στο κανονικό του.

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος για να δείχνετε σαν μοντέλο, μπορεί να απογοητευτείτε. Οι μελέτες δείχνουν ότι μόνο το 1% του γυναικείου πληθυσμού έχει αυτού του είδους τις αναλογίες εξ’ αρχής. Μάλλον είναι η ώρα να συμφιλιωθείτε με αυτή την πραγματικότητα και να αποδεχτείτε την φύση του σώματος σας.

Σίγουρα σκέφτεστε ότι όταν πεινάτε τίποτα δεν σας εμποδίζει να τρώτε fast food συνέχεια. Η απάντηση είναι ότι μπορεί να ξεκινήσετε να τρώτε έτσι στην αρχή, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Το ίδιο σας το σώμα θα αρχίσει να επιζητά υγιεινές τροφές και το ζήτημα θα εξισορροπηθεί.

Όπως θα μαντέψατε, αυτή η δίαιτα δεν έχει απαγορευμένες τροφές. Η ιδέα από πίσω είναι ότι όταν δεν υπάρχουν απαγορευμένες τροφές δεν σας λείπουν και επομένως δεν θα το παρακάνετε όταν τις καταναλώσετε.

Υπάρχουν στιγμές που το σώμα σας, σας μιλάει. Ακούστε το και δώστε του αυτό που νομίζετε ότι χρειάζεται. Ίσως να αδυνατίσετε πιο αργά αλλά τα χαμένα κιλά θα μείνουν χαμένα για πολύ περισσότερο.