6 Συμβουλές για να Βάλετε Άσκηση σ’ένα Βαρύ Πρόγραμμα

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου, 2018

Πολυάσχολη γυναίκαΤο βρίσκετε δύσκολο να βρείτε χρόνο για άσκηση όταν το πρόγραμμα σας είναι βεβαρυμμένο; Σίγουρο δεν είστε ο μόνος. Φαίνεται ότι όλος ο κόσμος είναι απασχολημένος και με πυρετώδη προγράμματα, ζώντας σε εξοντωτικούς ρυθμούς που δεν έχει ξαναζήσει στο παρελθόν. Ζούμε σε μία «τώρα αμέσως!» γρήγορη, γρηγορότερη, ταχύτατη κοινωνία, και στην προσωπική και στην επαγγελματική μας ζωή.

Οπότε πως μπορείτε να εγγυηθείτε ότι θα συνεχίσετε να κάνετε φυσική άσκηση ακόμη κι όταν η ρουτίνα σας συμπυκνώνει 25 ώρες παραγωγικότητας σ’ ένα 24ωρο; Εξασκήστε τις ακόλουθες 6 συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να χώσετε άσκηση στο βαρύ σας πρόγραμμα ομαλά ώστε να μην υποφέρει η υγεία σας από τον πολύ γρήγορο τρόπο ζωής σας.

1. Ξεχάστε τις ρουτίνες των 30 και 60 λεπτών

Αν το βρίσκετε δύσκολο να ασκηθείτε επειδή νομίζετε ότι δεν σας φτάνει ο χρόνος, σας αφαιρούμε αυτή τη δικαιολογία. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2014 έδειξε ότι έντονη φυσική άσκηση για μόλις 2,5 λεπτά μπορεί να κάψει μέχρι 200 θερμίδες! Αρχίστε να ψάχνετε για διαλλείματα των 3 και 5 και 10 λεπτών κατά τη διάρκεια της μέρας που να μπορείτε να αυξήσετε τους καρδιακούς παλμούς σας και να κάψετε ένα σοβαρό αριθμό θερμίδων.

2. Ξυπνήστε 30 λεπτά πιο νωρίς απ’ ότι συνήθως

Μπορώ να νιώσω την απέχθεια σας μετά την ανάγνωση της τελευταίας γραμμής. Ήδη θα θέλατε να κοιμάστε λίγο περισσότερο, όχι λιγότερο. Οπωσδήποτε δεν σας αρέσει η ιδέα να ξυπνάτε μισή ώρα νωρίτερα κάθε μέρα ίσα ίσα για να απολαύσετε κάποια βασανιστική γυμναστική.

Αλλά τώρα που ξέρετε ότι ακόμη και μικρές περίοδοι έντονης άσκησης μπορούν να κάψουν αρκετές θερμίδες (Βαρύ Πρόγραμμα Άσκησης Συμβουλή #1), θα πρέπει να είστε ευτυχείς να ανταλλάξετε 30 λεπτά ύπνου για σοβαρό κάψιμο θερμίδων όπως επίσης και για μια αρχή της μέρας που θα είστε έτοιμοι για δράση. (Μπορείτε να κοιμηθείτε 30 λεπτά πιο νωρίς για να αντισταθμίσετε).

3. Μετρήστε κάθε λεπτό των ωρών που είστε ξύπνιοι

Σοβαρά μιλώντας, όλοι έχουμε άπλετο χρόνο για άσκηση αν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Θυμηθείτε ότι άσκηση δεν είναι ανάγκη να σημαίνει τα παραδοσιακά τρέξιμο, άρση βαρών, ποδηλασία.

Κάθε φυσική δραστηριότητα που αυξάνει τον ρυθμό της καρδιάς θεωρείται άσκηση. Αυτό σημαίνει ότι το να παίζετε με τα παιδιά σας, να πηγαίνετε από τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και να περπατάτε ως το σούπερ μάρκετ αντί για να οδηγείτε είναι όλα μορφές άσκησης.

4. Κάντε πράγματα συγχρόνως!

Συνδυάστε αρκετά πράγματα στην καθημερινή σας λίστα υποχρεώσεων σε μια περίοδο διασκεδαστικής και απολαυστικής «άσκησης». Το να κάνετε ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα όταν αγοράζετε κάποια πράγματα από το κοντινό μανάβικο μπορεί να συνδυαστεί με περπάτημα ή τρέξιμο. Την ίδια στιγμή μπορείτε και να βγάλετε και το παιδί σας από το σπίτι για να συμμετάσχει σ’ αυτή τη βόλτα.

5. Βάλτε βαράκια, σκοινάκια και άλλο εξοπλισμό άσκησης παντού

Στη δουλειά, στο σπίτι και στο αυτοκίνητο σας θα πρέπει να έχετε αρκετά όργανα γυμναστικής διαθέσιμα. Αυτό εξασφαλίζει ότι οποτεδήποτε βρείτε μερικά λεπτά ελεύθερου χρόνου μπορείτε να απολαύσετε ένα γρήγορο σετ άσκησης.

6. Εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία

Μερικές φορές η πρόσβαση είναι αυτό που μας εμποδίζει να γυμναζόμαστε. Πιθανότατα έχετε ένα CD player ένα φορητό ή σταθερό υπολογιστή, ένα smartphone, ένα MP3 player ή ταμπλέτα στη διάθεση σας. Ένα η περισσότερα από τα παραπάνω είναι σε απόσταση αναπνοής κυριολεκτικά συνέχεια. Ειδικές εφαρμογές άσκησης, DVD, εκπομπές γυμναστικής online, βιβλία και βίντεο κάνουν τη γυμναστική διαθέσιμη οπουδήποτε και οποτεδήποτε εξαιτίας της σημερινής «πάντα συνδεδεμένοι»