5 Ασκήσεις που Μπορείτε να Κάνετε στην Παραλία στις Διακοπές σας

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτεμβρίου, 2018

pushups στην παραλίαΔιακοπές σε μια παραλία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για ένα διάλλειμα από τα προβλήματα και τις ανησυχίες της καθημερινής ζωής. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για ανανέωση από την ηλιοθεραπεία σε μια γραφική ακρογιαλιά;

Αν η γυμναστική είναι μία από τις σημαντικές δραστηριότητες στο καθημερινό σας πρόγραμμα, το μόνο ελάττωμα στο να περάσετε μερικές ήσυχες μέρες σε μια απομονωμένη παραλιακή πόλη είναι η απόσταση που βάζει μεταξύ εσάς και του γυμναστηρίου ή των ασκήσεων για τη φόρμα σας.

Τα περισσότερα γραφικά θέρετρα δεν έχουν και τις καλύτερες εγκαταστάσεις για γυμναστική και άλλα προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες σε πρόσθετη χρέωση αυξάνοντας τα έξοδα του ταξιδιού σας. Αν είναι να παραμείνετε σε φόρμα μακριά από το γυμναστήριο σας στις διακοπές σας, αυτό θα χρειαστεί μερικούς αυτοσχεδιασμούς.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεστε πρόσβαση σε μια αίθουσα με πλήρη εξοπλισμό σε βάρη, διαδρόμους ή άλλο εξοπλισμό για να κάνετε τις συνηθισμένες σας ασκήσεις ενώ είστε σε διακοπές. Αυτό το άρθρο θα παραθέσει 5 ασκήσεις παραλίας που μπορείτε να κάνετε στις διακοπές σας για να αποφύγετε τη διακοπή του προγράμματος ευεξίας σας.

Ξεκινήστε με Ζέσταμα

Κάθε πρόγραμμα γυμναστικής θα πρέπει να ξεκινάει με ζέσταμα. Προετοιμάζει το σώμα για άσκηση και προφυλάσσει από τραυματισμό. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για ζέσταμα ανάλογα με τον στόχο του προγράμματος σας.

Ένα κλασσικό ζέσταμα περιλαμβάνει διατάσσεις, εκτάσεις ως τα δάκτυλα των ποδιών, διατάσσεις των χεριών, πηδηματάκια και γόνατα ψηλά. Ένα καλό ζέσταμα θα βοηθήσει τις αρθρώσεις να χαλαρώσουν, θα ξεκινήσει την λειτουργία της καρδιάς και θα τεντώσει τους μυς.

#1: Βαθιά καθίσματα

squatsΣυμπαγείς κινήσεις σαν τα βαθιά καθίσματα είναι πολύ ωφέλιμες καθώς εμπλέκουν περισσότερες από μία ομάδες μυών. Ένα απλό βαθύ κάθισμα θα ασκήσει τους μυς της κνήμης όπως και τους ορθούς μηριαίους, γλουτούς και τετρακέφαλους.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι από την όρθια θέση με τα πόδια ανοιχτά στο επίπεδο των ώμων να κάνετε ένα βαθύ κάθισμα και μετά να επανέρθετε στην όρθια θέση για να ολοκληρώσετε μία επανάληψη. Στοχεύστε σε τουλάχιστον 5 σετ από 15 ως 20 επαναλήψεις με διαλλείματα 20 δευτερολέπτων ανάμεσα στο κάθε σετ.

#2: Burpees

Τα Burpees προσφέρουν μια τέλεια συνέχεια από τα βαθιά καθίσματα. Θα ασκήσουν τα μπράτσα σας, τους μυς του στήθους και τους ίδιους μυς με τα βαθιά καθίσματα και επομέως προσφέρουν μία πλήρη εκγύμναση του σώματος.

Ξεκινάτε την ρουτίνα σε όρθια θέση και τα πόδια ανοιχτά στο επίπεδο των ώμων. Μετά κάντε ένα βαθύ κάθισμα και λάβετε θέση για pushup βάζοντας τα χέρια στο πάτωμα και πετώντας τα πόδια προς τα πίσω. Εκτελέστε μία κάμψη και μετά επαναφέρετε με άλμα τα πόδια στην θέση βαθέως καθίσματος.

Τέλος, σταθείτε όρθιοι και πηδήξτε στον αέρα χτυπώντας παλαμάκια πάνω από το κεφάλι. Επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές. Ξεκινήστε με τουλάχιστον 5 burpees στη σειρά και φτάστε σταδιακά το νούμερο αυτό στο 15 στα επόμενα σετ.

#3: Pushups

Τα Pushups είναι άλλη μία φανταστική άσκηση για το σώμα που μπορείτε να κάνετε στην παραλία χωρίς την ανάγκη ειδικού εξοπλισμού. Βάλτε μια πετσέτα στο έδαφος για να κρατήσετε την άμμο μακριά από τα χέρια σας.

Για ένα καλό πρόγραμμα, προσπαθήστε να ολοκληρώσετε 5 σετ από 10 pushups το καθένα με διάλλειμα 30 δευτερολέπτων ανάμεσα στα σετ.

#4: Διατάσεις/Ανατάσεις

ΔιατάσειςΘα έχετε άμμο στα μαλλιά και την πλάτη σας σίγουρα όταν κάνετε διατάσεις και ανατάσεις στην παραλία. Το θετικό όμως είναι ότι αυτές οι ασκήσεις θα σας εμποδίσουν να μαζέψετε ανεπιθύμητο λίπος στην κοιλιά ενώ απολαμβάνετε κάθε είδους εξωτικά θαλασσινά κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην παραλία.

#5: Γρήγορα τρεξίματα

Τα είδη ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε σε μία παραλία δεν περιορίζονται σε ρουτίνες για τη δύναμη και το σώμα. Αν θέλετε να μείνετε σε αεροβική φόρμα, γιατί δεν κάνετε γρήγορα τρεξίματα 30-40 μέτρων στην ακρογιαλιά;

Ορίστε τες: πέντε απλές ασκήσεις παραλίας που μπορείτε να κάνετε στις διακοπές σας χωρίς την ανάγκη οποιουδήποτε εξοπλισμού. Αν τα προγράμματα που αναφέρθηκαν είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας για τη φόρμα σας, σκεφτείτε να απομακρυνθείτε από τα κανονικά επιχειρώντας οποιοδήποτε από τα αθλήματα παραλίας. Από το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ στην άμμο, ως τις καταδύσεις, το surfing και το σκι, υπάρχουν τόνοι από περιπετειώδη αθλήματα παραλίας που μπορούν να σας κρατήσουν φυσικά δραστήριους καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών σας.