Αποκτήστε Κίνητρα για να Χάσετε Βάρος

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου, 2018

Φρούτα & ΜεσούραΤο να κρατάτε τα κίνητρα σας όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος μπορεί να είναι το ίδιο δύσκολο με την απώλεια των πρόσθετων κιλών. Πολύ συχνά, πολλοί ξεκινάνε με πολύ όρεξη αλλά όσο περνάει ο χρόνος βλέπουν τον ενθουσιασμό τους να πέφτει. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς θα μείνετε στα κίνητρα σας όταν χάνετε βάρος.

Καταγράψτε τα

Πριν ξεκινήσετε την προσπάθεια απώλειας βάρους, κάντε μια συμφωνία με τον εαυτό σας. Αναλύστε τους λόγους για τους οποίους θα χάσετε βάρος. Γράψτε τους σ’ ένα ημερολόγιο. Συμπεριλάβετε και άλλες πληροφορίες όπως τον τύπο της άσκησης και τις δραστηριότητες που θα κάνετε, το πρόγραμμα διατροφής σας και τακτές ημερομηνίες ελέγχου για τα κιλά που θέλετε να χάσετε. Να γράφετε στο ημερολόγιο σας καθημερινά και να θυμίζετε στον εαυτό σας γιατί ξεκινήσατε εξ’ αρχής.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Πολύ συχνά, πολλοί ξεκινάνε δίαιτα δηλώνοντας ότι θα χάσουν όλα τα πρόσθετα κιλά πολύ γρήγορα. Ποτέ μην θέτε μη ρεαλιστικούς, μακροπρόθεσμους στόχους αλλά θέστε βραχυπρόθεσμους εφικτούς στόχους που θα σας είναι πιο εύκολο να πιάσετε. Βάλτε συγκεκριμένους, ρεαλιστικούς στόχους για τον εαυτό σας και μην αυτοκατηγορείστε αν συμβεί να μην πετύχετε κάποιον.

Το σύστημα των φίλων

Πολλοί από αυτούς που έχουν χάσει βάρος θα σας πουν ότι τα κατάφεραν με τη βοήθεια άλλων. Είτε είχαν φίλους ή συγγενείς στους οποίους έδιναν λογαριασμό, ή είχαν φίλους που ήθελαν κι αυτοί να χάσουν βάρος κι έτσι έκαναν κοινή προσπάθεια. Υπάρχουν επίσης και πολλές ομάδες υποστήριξης απώλειας βάρους όπου μπορείτε να βρείτε άλλους που να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και που περνάνε την ίδια διαδικασία μ’ εσάς.

Επιλέξτε το καλύτερο πρόγραμμα απώλειας βάρους

Υπάρχουν τόσο πολλά προγράμματα απώλειας βάρους που γίνεται πολύ δύσκολο να επιλέξετε το σωστό ή το καλύτερο για τις ανάγκες σας. Σε γενικές γραμμές, οποιοδήποτε από τα προγράμματα απώλειας βάρους που διαφημίζονται θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος αν τα τηρήσετε. Το πρόβλημα είναι να βρείτε ένα θεμιτό πρόγραμμα και όχι μια μόδα που μπορεί να εμπεριέχει κινδύνους. Μιλήστε με τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα αδυνατίσματος. Δεν χρειάζεται να απογοητευτείτε μόνο και μόνο επειδή το πρόγραμμα που επιλέξατε δεν ανταποκρίθηκε σε αυτά που έλεγε.

Κρατήστε τη γυμναστική σας ενδιαφέρουσα

Άτομα σε ιατρική μπάλαΑυτοί που πέτυχαν να χάσουν βάρος τυπικά το έκαναν προσθέτοντας άσκηση στο πρόγραμμα τους. Η άσκηση δεν θα τονώσει μόνο το σώμα σας αλλά θα επιταχύνει και το αδυνάτισμα σας. Θα έχετε περισσότερη ενέργεια και θα νιώθετε λιγότερο άγχος και επομένως θα συνεχίσετε να θέλετε να αδυνατίσετε. Πως κάνετε την άσκηση ενδιαφέρουσα; Αν περπατάτε αλλάξτε τη διαδρομή σας. Προσπαθήστε να κολυμπήσετε, ή να χορέψετε. Αγοράστε διασκεδαστικά ρούχα γυμναστικής ή βρείτε έναν φίλο να γυμναστείτε μαζί.

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που θα επιλέξετε ή τις ασκήσεις που θα κάνετε για να χάσετε βάρος, να θυμάστε να προσέχετε τον εαυτό σας, να κρατάτε τους στόχους σας ρεαλιστικούς και να βρείτε ένα σύστημα υποστήριξης για να σας βοηθήσει όσο χρειαστεί. Το να κρατήσετε τα κίνητρα σας θα σας βοηθήσει να χάσετε όσο βάρος θέλετε και σύντομα θα δείχνετε και θα νιώθετε υγιείς.